Resultaten Het VErgeten Kind

Dankzij de steun van onze Donateurs, vrijwilligers, ambassadeurs, vrienden en partners kunnen wij het verschil maken voor de kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige en/of instabiele thuissituatie of die wonen in een opvanglocatie. 

Het Vergeten Kind mag rekenen op steun vanuit de samenleving, daar zijn we enorm dankbaar voor. Elke donatie, groot of klein, is waardevol en getuigt van betrokkenheid bij kwetsbare kinderen. Het geld dat we mogen ontvangen besteden we zo goed mogelijk. Het is immers niet ons geld maar het is aan ons gegeven om kinderen die het moeilijk hebben te kunnen helpen. Ons doel is dat deze kinderen zich niet langer vergeten voelen, dat ze zich veilig kunnen ontwikkelen en dat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Bij al onze bestedingen, houden we dit scherp voor ogen. Hoe we dit precies doen? Dat delen we graag. Daarom zijn al onze jaarverslagen voor iedereen te bekijken.

Het Vergeten Kind heeft de ANBI-status en is een erkend Goed Doel (uitgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving). Onze jaarrekeningen zijn opgesteld volgens de richtlijn RJ 650 Fondsenwervende instellingen. Ook volgen wij de SBF-Code Goed Bestuur en de regeling beloning directeuren van goededoelenorganisaties.

resultaten 2018

In 2018 hebben we € 6,2 miljoen besteed aan onze doelstellingen, waarvan het grootste deel aan directe hulp, waarover je hier alles kunt vinden.

In aanvulling op 2017 hebben we in 2018 € 2 miljoen kunnen reserveren om onze droom waar te gaan maken: de realisatie van Hotel Heppie Veluwe. Een eigen plek voor kwetsbare kinderen waar zorgen, angst en verdriet plaatsmaken voor fijne herinneringen en zelfvertrouwen. Zodat ze weer kunnen dromen van een mooie toekomst. Net als vorig jaar hebben we een groot deel van de substantiële bijdrage van de VriendenLoterij voortkomend uit de Prijzenmarathon hiervoor aangewend.

Directe hulp en een veilig en stabiel thuis voor ieder kind

Het grootste deel gaat naar directe hulp: impactvolle programma’s die ervoor zorgen dat vergeten kinderen ‘gewoon’ kind kunnen zijn en dat ze zich positief kunnen ontwikkelen. Daarnaast investeert Het Vergeten Kind in programma’s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor àlle kinderen in Nederland o.a. door middel van bewustwording & voorlichting en beleidsbeïnvloeding & lobby.

Voor een uitgebreid verslag van al onze programma's, evenementen, behaalde resultaten en de officiële jaarrekening, verwijzen wij graag naar het jaarverslag 2018. Heb je na het lezen vragen over de inhoud van het jaarverslag of over onze bestedingen? Neem contact met ons op.

JAARVERSLAG 2018

Jaarverslagen Het Vergeten Kind

Wil je weten hoe voorgaande jaren van Het Vergeten Kind eruit zagen? Hieronder vind je onze jaarverslagen van 2010 t/m 2017.

Jaarverslag 2010 Jaarverslag 2011 jaarverslag 2012 jaarverslag 2013

Jaarverslag 2014 jaarverslag 2015 jaarverslag 2016 jaarverslag 2017

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner