vrijwilligers het vergeten kind

Onze vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor ons, onmisbaar zelfs. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor kwetsbare kinderen in Nederland. Het zijn allemaal mensen met passie die er samen met ons voor willen zorgen dat alle kinderen in Nederland echt kunnen zijn. Zoals het hoort. Graag stellen we je voor aan:

Esther Lena

Esther werd in 1992 geboren en komt uit het zuiden van Nederland. Ze meldde zich bij ons aan als vrijwilliger in december 2016 en sinds januari 2017 mag zij zich officieel vrijwilliger van Het Vergeten Kind noemen. Esther zet zich regelmatig in en vindt het prachtig om te zien hoe kinderen kunnen genieten van iets kleins dat ze hebben geleerd of wat ze meemaken. 

Waarom ben jij als vrijwilliger gaan werken bij Het Vergeten Kind?

"Een aantal jaar ben ik nu bezig in het onderwijs en ik vind het prachtig om te zien hoe kinderen kunnen genieten van iets kleins wat ze geleerd hebben of wat er wordt gedaan. Al vrij snel ontstond bij mij de gedachte dat dit voor ieder kind moet kunnen, zo ook voor de kwetsbare kinderen in Nederland. Want ook zij verdienen het om zorgeloos te kunnen opgroeien en zich veilig en goed te ontwikkelen.

Ik was een lesactiviteit aan het maken voor een kleutergroep en bij toeval kwam ik Woezel & Pip tegen. Mijn eerste gedachte was: 'Oh, dit is leuk voor de kinderen, twee schattige hondjes die verschillende avonturen beleven.' Ik ontdekte hoe de hondjes zijn ontstaan. Ik zocht informatie op en zo kwam ik uit bij de Guusje Nederhorst Foundation, later Het Vergeten Kind. Al vrij snel was ik van mening dat ik ook iets wilde betekenen voor deze kinderen en toen ben ik passief gaan helpen. Vanuit huis promootte ik de stichting en ik nam deel aan verschillende acties. Vervolgens las ik op de website dat er nieuwe vrijwilligers werden gezocht, ik twijfelde geen moment en meldde me aan. En zodoende ben ik nu sinds januari 2017 officieel vrijwilliger van Het Vergeten Kind en het is prachtig om te zien hoe de kinderen genieten van een evenement of een opgeknapte opvanglocatie."

Hoe is om teEsther bij de Zomertour van Het Vergeten Kind werken als vrijwilliger bij Het Vergeten Kind?

"Ik kan hier wel een heel verhaal houden maar het is voor mij gewoon prachtig om bij en met Het Vergeten Kind te werken. Er hangt altijd een ontzettend gezellige sfeer; ben je nou op het kantoor, of ergens bij een evenement aanwezig, de sfeer zit er altijd goed in. En wat je ervoor terugkrijgt, is wel het mooiste: duizenden lachende kinderen die de dag van hun leven hebben, iets mooiers bestaat er niet en daar doe je het uiteindelijk voor. Is het met een jongerengroep tijdens de Zomertour, of een groep jonge kinderen tijdens de Sint Express Tour; het is een prachtige ervaring om mee te maken hoe de kinderen/jongeren hiervan genieten."

 
Op deze foto staat esther helemaal verstopt achter de groep die ze begeleidde tijdens de zomertour in wildlands emmen.
 
Welke taken heb jij als vrijwilliger bij Het Vergeten Kind?

"Ik ben al verschillende keren op het hoofdkantoor geweest om hier te helpen met voorbereidingen voor een evenement (Week van Het Vergeten Kind, Triple F), maar ook ben ik in het werkveld actief. Zo ben ik mee geweest met de Zomertour en de vijfde editie van de Sint Express Tour. Maar ook het ophalen van een cheque voor Het Vergeten Kind op een benefiet heb ik al een keer mogen doen. Zo zijn er dus veel verschillende taken die je kunt doen bij Het Vergeten Kind." 

Waarom zouden anderen ook als vrijwilliger moeten werken bij Het Vergeten Kind volgens jou?

"Als ik iemand vertel over een evenement of wat anders van Het Vergeten Kind, dan komt er altijd wel de sfeer en lachende en spelende kinderen in terug. En juist dat is de reden waarom anderen ook als vrijwilliger bij Het Vergeten Kind moeten komen werken. Een of meerdere dagen samen met de kinderen en andere vrijwilligers genieten van een prachtig georganiseerd evenement en zo de kinderen de dag van hun leven geven en ervoor zorgen dat zij even alles vergeten. Dat is gewoon het mooiste werk dat er is!" 

Wil je verder nog iets kwijt?

"Het enige dat ik verder nog wil zeggen, is deze quote die voor ieder kind telt, want ieder kind heeft recht op zijn eigen mooie ontwikkeling: 'Every child is a different kind of flower, and all together, make this world a beautiful garden!'"

word ook vrijwilliger

Geïnspireerd door het verhaal en de ervaringen van Esther? Meld je ook als vrijwilliger voor Het Vergeten Kind en maken samen met ons het verschil voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Meer informatie over vrijwilliger worden

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner