Wat doet het vergeten kind?

Om onze missie te realiseren en kwetsbare kinderen nu, maar ook structureel te helpen, ontwikkelt Het Vergeten Kind impactvolle programma's die bijdragen aan het welzijn van deze kinderen.

Wij organiseren kinderactiviteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het voor de ontwikkeling van kinderen uit moeilijke thuissituaties van noodzakelijk belang is om positieve ervaringen op te doen. Om even dagelijkse problemen en zorgen opzij te kunnen zetten en ‘gewoon’ even kind te zijn. Zodat ze toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Naast onze kinderprogramma’s ontwikkelen wij ook programma’s en projecten die gericht zijn op het duurzaam en structureel verbeteren van het leven van kwetsbare kinderen. Initiatieven die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen in onze doelgroep. Het liefst in hun eigen gezin. Verder jagen we de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van het kind centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. En we laten met eigen initiatieven zien dat de jeugdzorg anders én beter kan.

Gewoon kind zijn:
Heppie Kinderprogramma

Lees meer over de verschillende kinderactiviteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen.

Meer lezen

Veilig en stabiel thuis voor ieder kind:
Duurzaam betere zorg

Lees meer over de verschillende initiatieven die zijn opgericht om het leven van kwetsbare kinderen duurzaam en structureel te verbeteren. 

Meer lezen