De beste ambassadeurs zijn de jongeren zelf

Te vaak wordt er alleen maar óver kinderen gepraat in plaats van mét kinderen. Daarom heeft Het Vergeten Kind een eigen jongerenraad; The Unforgettables. Dertig jongeren -  met elk hun eigen unieke verhaal - komen op voor de vergeten kinderen in Nederland.  Als ervaringsdeskundigen zijn zij de stem voor de 100.000 kwetsbare kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek.

Met The Unforgettables gaan we in gesprek over wat er speelt in hun leven, wat er anders kan en beter moet. Hun verhalen gebruiken we richting de media en de politiek om zo heel Nederland bewust te maken van de situatie van ‘vergeten’ kinderen en aan te sporen om in actie te komen. Het resultaat: de jongeren worden gehoord door politici én media als het gaat over het verbeteren van de jeugdzorg. En dat niet alleen, bovendien smeden The Unforgettables samen een onderlinge band die voelt als familie.

Jongerenraad Het Vergeten Kind - The Unforgettables - Trainingsweekend oktober 2019

Leerzame trainingsweekenden

Elk jaar organiseert Het Vergeten Kind meerdere weekenden, die deel uitmaken van een 3-jarig programma, waarin The Unforgettables intensieve trainingen ondergaan en met elkaar in gesprek gaan. Ze volgen workshops gericht op het ontwikkelen van vaardigheden zoals: presenteren, schrijven en filmen. Maar dat niet alleen, ook krijgen zij van ons trainingen die gericht zijn op hun persoonlijke ontwikkeling; grenzen bij jezelf en anderen leren herkennen en aangeven en zelfvertrouwen vergroten. De belangrijkste ingrediënten van deze dagen, behalve de kennis en vaardigheden die ze opdoen: veel gelach, veel applaus maar ook ruimte voor af en toe een traan of een stil moment.

Jacqueline (14 jaar) :
“Een van de belangrijkste dingen die ik hier geleerd heb, is dat het oké is om niet oké te zijn. Ik had altijd een groot masker op om maar niet te laten zien wat er aan de hand was. Bij de Unforgettables heb ik geleerd om mijn masker af te zetten. Ik voel dat ik hier mijzelf kan zijn!”.

Jongerenraad Het Vergeten Kind - The Unforgettables - Trainingsweekend oktober 2019 - Juvat Westendorp

Wat kun jij doen?

Om deze individuele trainingstrajecten voor The Unforgettables te kunnen blijven realiseren hebben wij jouw hulp heel hard nodig! Samen kunnen wij blijven strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Help je mee?

Ik wil helpen
 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner