Neem Contact op met het vergeten kind

Hoe kunnen wij je helpen? Lees hieronder de meestgestelde vragen over onze organisatie, bestedingen, donatiemogelijkheden en het organiseren van acties. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij vervolgens contact met je op. 

Hieronder kun jij jouw vraag of opmerking kwijt, wees hierin zo volledig mogelijk dan kunnen wij je ook sneller beantwoorden. Wij willen als organisatie graag weten hoe wij ons werk verrichten en wij staan altijd open voor suggesties ter verbetering. Verloopt iets niet naar wens, meld het ons. Wij gaan er dan mee aan de slag. Of wil je ons juist een compliment geven, aarzel dan niet en zoek contact. 

Wanneer je je donateurschap wilt wijzigen, neem dan telefonisch contact met ons op via 085-0653450. Wanneer je wilt opzeggen kun je contact met ons opnemen via 085–7733102. Wil je opzeggen in verband met een overlijden? Klik dan hier. In verband met de gevoeligheid van je gegevens is het stopzetten of wijzigen van je donatie alleen telefonisch mogelijk.

Neem contact met ons op!

Hieronder kun je jouw vraag of opmerking aan Het Vergeten Kind kwijt. Je kunt ons ook mailen via info@hetvergetenkind.nl maar opmerkingen via onderstaand formulier kunnen we veelal sneller afhandelen.

Het Vergeten Kind is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op hun leven. Tijdens deze activiteiten draait alles om ontspanning, samen plezier maken en positieve aandacht. We doen vooral veel actieve sport- en groepsactiviteiten en we zijn veel buiten. Ook verbeteren we opvanglocaties door deze leefomgevingen kindvriendelijk te maken, dit noemen we onze Hartenhuisprojecten. Daarnaast bieden we vakanties en weekendjes weg aan vanuit Heppie vakanties & weekenden, dit doen we op verschillende locaties in Nederland. 

Het liefst zien wij kinderleed voorgoed verdwijnen, over de hele wereld. Dan is ons doel behaald en kunnen wij onze stichting opheffen. Binnen ons werk moeten wij echter keuzes maken op welke doelgroep wij ons willen richten en hierbij hebben wij ervoor gekozen om ons in te zetten voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Daarin maken wij geen onderscheid. Alle kinderen over de hele wereld verdienen een goede kindertijd en dus ook de kinderen in Nederland.

In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren. We willen graag benadrukken dat het volgens ons niet draait om aantallen en dus kwantiteit, maar juist kwaliteit. De komende jaren zullen wij ons beleid hierop steeds meer gaan richten. 

Het Vergeten Kind ontvang geen subsidies van de overheid. Wij kunnen alleen ons werk doen dankzij onze donateurs. Bedrijven, scholen, verenigingen en individuen zetten zich in voor ons door acties te organiseren. Daarnaast sponsoren bedrijven zowel met geld als met producten of dienstverleningen. Ook krijgen wij ondersteuning van grote sponsoren zoals MediaMarkt en VriendenLoterij. Voor alle hulp zijn wij enorm dankbaar.

Wij kunnen ons werk niet alleen verrichten, daarbij zijn wij afhankelijk van de hulp van anderen. Wat jij kunt doen:

  • Doneren. Machtig Het Vergeten Kind om eenmalig of maandelijks een bepaald bedrag van jouw rekening af te schrijven. 
  • Kom in actie. Zet een actie op via ons actieplatform en maak de opbrengst aan ons over. Je kunt ook een lopende actie steunen.
  • Word vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je helpen bij het organiseren en uitvoeren van evenementen of bijvoorbeeld Heppie vakanties en weekenden begeleiden.
  • Word partner. Met jouw bedrijf of dienst Het Vergeten Kind steunen kan heel waardevol zijn voor beide partijen. Neem contact op met onze relatiemanager(s) om dit te bespreken.

Wij sturen geen goederen naar kwetsbare kinderen in Nederland, helaas kunnen wij daarom geen goederen aannemen. Wij zijn gespecialiseerd in een direct-hulp programma en structurele verbetering, daar richten we ons op.

Onze ambassadeurs zijn bekende Nederlanders die zich geheel vrijwillig en belangeloos inzetten voor ons. De ambassadeurs van Het Vergeten Kind zijn Johnny de Mol, Angela Schijf, Saar Koningsberger, Babette van Veen, Jamai Loman, Juvat Westendorp en Natasja Froger.

Geweldig dat je dit voor ons doet! Wie van ons de cheque in ontvangst neemt, is afhankelijk van vele factoren zoals tijd, afstand en planning. Soms is dit een ambassadeur of vriend van de stichting. Maar het kan ook een medewerker of vrijwilliger van Het Vergeten Kind zijn. Wie het ook is; iedereen komt op eigen initiatief en geheel belangeloos. En daar zijn we ontzettend blij mee.

Er zijn duizenden kinderen in Nederland die onze hulp hard nodig hebben. Eén kind rechtstreeks steunen gaat niet via ons. Wij doen ons best voor alle kwetsbare kinderen in Nederland.

Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen. Dit betekent onder andere dat wij niet meer dan 25% van onze inkomsten aan fondsenwerving mogen besteden. Wij zitten daaronder. De regels voor de besteding van het geld dat wij ontvangen zijn erg strikt en worden streng nageleefd. Een uitgebreide verantwoording vind je in ons jaarverslag.

Wij willen zoveel mogelijk steun krijgen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kwetsbare kinderen in Nederland. Om dat voor elkaar te krijgen, is een professionele organisatie nodig met ervaren medewerkers. Daar horen bepaalde beloningen bij. We gaan er altijd voor dat we minimaal 75% van onze inkomsten besteden aan onze doelstellingen. Je leest hier alles over in ons jaarverslag

De garantie dat je actief bijdraagt aan het verbeteren van de levens van de duizenden kwetsbare kinderen in Nederland. We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten: je ontvangt onze nieuwsbrief en je kunt ons volgen via onze website en de diverse socialmediakanalen.

Bekijk de pagina vacatures, we raden je aan om gericht te solliciteren op een vacature, omdat het voor ons niet mogelijk is om een bestand bij te houden met open sollicitaties. Wil je vrijwilliger worden bij ons? Dan kun jij je aanmelden via de pagina word vrijwilliger.

Het vergeten kind

Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht

Tel: 085 0653450
E-mail: info@hetvergetenkind.nl

RSIN: 817984045
KvK: 27300977

IBAN: NL83 RABO 0172 4314 84 
Let op: een donatie via bankoverschrijving is anoniem. Wil je liever niet anoniem doneren, doe dan een donatie via deze link (of vermeld je e-mailadres in de omschrijving).