Neem Contact op met het vergeten kind

Hoe kunnen wij je helpen? Lees hieronder de meestgestelde vragen over onze organisatie, bestedingen, donatiemogelijkheden en het organiseren van acties. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij vervolgens contact met je op. 

Hieronder kun jij jouw vraag of opmerking kwijt, wees hierin zo volledig mogelijk dan kunnen wij je ook sneller beantwoorden. Wij willen als organisatie graag weten hoe wij ons werk verrichten en wij staan altijd open voor suggesties ter verbetering. Verloopt iets niet naar wens, meld het ons. Wij gaan er dan mee aan de slag. Of wil je ons juist een compliment geven, aarzel dan niet en zoek contact. 

Wanneer je je donateurschap wilt wijzigen, neem dan telefonisch contact met ons op via 085-0653450. Wanneer je wilt opzeggen kun je contact met ons opnemen via 085-3034642. Wil je opzeggen in verband met een overlijden? Klik dan hier. In verband met de gevoeligheid van je gegevens is het stopzetten of wijzigen van je donatie alleen telefonisch mogelijk.

Neem contact met ons op!

Hieronder kun je jouw vraag of opmerking aan Het Vergeten Kind kwijt. Je kunt ons ook mailen via [email protected] maar opmerkingen via onderstaand formulier kunnen we veelal sneller afhandelen.

Het Vergeten Kind zet zich in voor een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Helaas is dat voor duizenden kinderen niet het geval. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Ons doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

Het Vergeten Kind werkt volgens twee pijlers:
Pijler 1 - kinderprogramma’s
Met onze impactvolle kinderactiviteiten bieden we kinderen een mooi moment waarin ze een positieve ervaring opdoen en ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Op die manier kunnen angst en zorgen plaatsmaken voor plezier, nieuwe vriendschappen en positieve herinneringen. Zo organiseren we onder andere Heppie Vakanties & Weekenden, Heppie Tour en delen we Heppie Boxen uit.  

Pijler 2 - duurzaam betere zorg voor kinderen
Het duurzaam en structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in ons land staat bij Het Vergeten Kind hoog in het vaandel. Door middel van beleidsbeïnvloeding, onderzoeken en ervaringsdeskundigen jagen we de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van kinderen centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. Met ons Heppie (t)Huis laten we zien hoe zorg beter georganiseerd kan worden.

Het liefst zien wij kinderleed voorgoed verdwijnen, over ter wereld. Binnen ons werk moeten wij echter keuzes maken op welke doelgroep wij ons willen richten en hierbij hebben wij ervoor gekozen om ons in te zetten voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Daarin maken wij geen onderscheid. Alle kinderen over de hele wereld verdienen een goede kindertijd en dus ook de kinderen in Nederland.

In 2020 hebben we in totaal 47.280 kinderen bereikt, waarvan 4.280 kinderen met onze eigen Heppie Tour, Heppie Vakanties & Weekenden, Heppie Factory en Heppie Box. De overige 43.000 kinderen hebben we met Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation blij gemaakt met school- en spelmaterialen en dagjes uit in de zomer. Dit was een eenmalige samenwerking ontstaan in de coronacrisis om kwetsbare kinderen te ondersteunen op het moment dat hun structuur en stabiliteit wegviel.

Het Vergeten Kind ontvang geen subsidies van de overheid. Wij kunnen alleen ons werk doen dankzij onze donateurs. Bedrijven, scholen, verenigingen en individuen zetten zich in voor ons door acties te organiseren. Daarnaast sponsoren bedrijven zowel met geld als met producten of dienstverleningen. Ook krijgen wij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij.

Wij kunnen ons werk niet alleen doen, daarbij zijn wij afhankelijk van de hulp van anderen. Wat jij kunt doen:

Wij sturen geen goederen naar kwetsbare kinderen in Nederland, helaas kunnen wij daarom geen goederen aannemen. Wij zijn gespecialiseerd in een direct-hulp programma en structurele verbetering, daar richten we ons op.

Onze ambassadeurs zijn bekende Nederlanders die zich geheel vrijwillig en belangeloos inzetten voor de vergeten kinderen in Nederland. De ambassadeurs van Het Vergeten Kind zijn: Angela Schijf, Babette van Veen, Inge de Bruijn, Jamai Loman, Jörgen Raymann, Juvat Westendorp, Saar Koningsberger en Natasja Froger.
 
Daarnaast dragen verschillende vrienden Het Vergeten Kind een warm hart toe, zoals: Bizzey, Dolores Leeuwin, Edino van Dorsten, Francis Beukeveld, Glen Faria, Jandino Asporaat, Johnny de Mol, Kirsten Schilder, Rosalie Jansen, Wendy van Dijk en Willeke Alberti.
 

Allereerst natuurlijk heel veel dank. Geweldig dat je dit voor ons doet! Wie van ons de cheque in ontvangst neemt, is afhankelijk van een aantal factoren zoals tijd, afstand en planning. Stuur een e-mail met een korte aanleiding, datum, tijd en locatie naar [email protected].

Er zijn duizenden kinderen in Nederland die onze hulp hard nodig hebben. Eén kind rechtstreeks steunen gaat niet via ons. Wij doen ons best voor álle kwetsbare kinderen in Nederland.

Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen. Dit maakt ons een erkent goed doel die zorgvuldig met iedere euro omgaat, verantwoording aflegt en het betekent dat wij ons onafhankelijk laten controleren. We gaan er altijd voor dat we minimaal 75% van onze inkomsten besteden aan onze doelstellingen. Je leest hier alles over in ons jaarverslag.

Wij willen zoveel mogelijk steun krijgen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kwetsbare kinderen in Nederland. Om dat voor elkaar te krijgen, is een professionele organisatie nodig met ervaren medewerkers. Daar horen bepaalde beloningen bij. We gaan er altijd voor dat we minimaal 75% van onze inkomsten besteden aan onze doelstellingen. Je leest hier alles over in ons jaarverslag

De garantie dat je actief bijdraagt aan het verbeteren van de levens van de duizenden kwetsbare kinderen in Nederland. We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten: schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Twitter, LinkedIn, Instagram en Facebook

Nou en of! Bekijk onze vacaturepagina en solliciteer gericht op een functie. Je kunt ook vrijwilliger worden bij Het Vergeten Kind om bijvoorbeeld de Heppie Vakanties & Weekenden te begeleiden of voorlichting te geven op scholen, bij bedrijven en verenigingen. Bekijk daarvoor onze vrijwilligerspagina

Het vergeten kind

Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht

Tel: 085 0653450
E-mail: [email protected]

RSIN: 817984045
KvK: 27300977

IBAN: NL83 RABO 0172 4314 84 
Let op: een donatie via bankoverschrijving is anoniem. Wil je liever niet anoniem doneren, doe dan een donatie via deze link (of vermeld je e-mailadres in de omschrijving).