De Warm Welkom Tas: Een tas vol erkenning

Ieder jaar komen ruim 8.500 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen- of vrouwenopvang terecht. Ze zijn slachtoffer van bijvoorbeeld een huisuitzetting of huiselijk geweld en komen vaak halsoverkop met weinig spullen aan in de opvang. Met ons nieuwe project De Warm Welkom tas geven we deze kinderen het gevoel dat ze ertoe doen en laten we ze thuis voelen.  

Warm welkom tas

De Warm Welkom Tas is gevuld met spullen zoals een knuffel, deken en een persoonlijk kaartje. Kinderen voelen zich hierdoor letterlijk welkom. Een erkenning dat ze er mogen zijn. Daarnaast helpen de tassen kinderen contact leggen met andere kinderen in de opvang. In de tassen zitten namelijk verschillende activiteiten om met elkaar te spelen zoals puzzels, kaarten en doeboeken. We vinden het belangrijk dat de activiteiten volledig zijn afgestemd op de leefwereld van de kinderen. Daarom hebben we tassen voor verschillende leeftijdscategorieën: 0 tot 3, 4 tot 9 en 10 tot 18 jaar.

Warm welkom tas 2

IJsbreker

Voor de begeleiders is de Warm Welkom Tas een echte ijsbreker. Het helpt hen contact te maken met kinderen, wat niet altijd even makkelijk is. Kinderen ervaren hierdoor oprechte aandacht, essentieel voor hun ontwikkeling.

Vanaf 2024 is de Warm Welkom Tas een nieuw project van Het Vergeten Kind. Elk jaar komen er ruim 8.500 kinderen met hun vader of moeder in een daklozen- of vrouwenopvang terecht. Vaak zijn zij dan al slachtoffer van bijvoorbeeld een huisuitzetting of huiselijk geweld en belanden halsoverkop in de opvanglocaties met weinig spullen.