Verhalen van de vergeten kinderen van Nederland

Het Vergeten Kind is er voor alle kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie. Dit staat een gezonde ontwikkeling in de weg. In sommige gevallen is de situatie zo ernstig dat kinderen niet meer thuis kunnen wonen. Wij vinden het belangrijk om deze kinderen een gezicht te geven en ze hun verhaal te laten vertellen. Zij kunnen ons het beste vertellen wat er aan de hand is en waarom er verandering nodig is!

Lees hier de verhalen van veerkrachtige kinderen die het verdienen om hun plekje te vinden in de maatschappij:

Jay (13 jaar)

Jay werd op 10-jarige leeftijd uit huis geplaatst vanwege een zeer ingewikkelde thuissituatie. Momenteel woont zij op een leefgroep.

Meer lezen over Jay

Alicia (9 jaar)

Alicia (9) is één jaar oud als ze uit huis wordt geplaatst. Als zij 9 jaar is, is zij nog steeds in afwachting van plaatsing bij een pleeggezin.

Meer lezen over Alicia

Coen (10 jaar)

Coen komt uit een moeilijke en onveilige thuissituatie. Wanneer hij 10 jaar is, verhuist hij samen met zijn moeder en jongere zusje naar de vrouwenopvang. Maar hoe lang ze daar kunnen blijven wonen, is een groot vraagteken.

Meer lezen over Coen

Ferry (14 jaar)

Ferry woonde met zijn moeder in een opvanggroep. Zijn stiefvader schold hem uit en maakte veel ruzie met zijn moeder. Hierdoor vluchtte ze het huis uit op zoek naar een veilig thuis.

Meer lezen over Ferry

Charlotte (16 jaar)

Charlotte woonde op de crisisopvang toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Inmiddels woont ze op een tienermoedergroep waar ze het allerliefste weg wil. Maar thuis wonen kan niet meer.

Meer lezen over Charlotte