Rian vertelt haar ervaring als vrijwilliger

Rian is al drie jaar een enthousiaste vrijwilliger bij Het Vergeten Kind. Ze is gestart als vrijwilligers voor de Heppie Vakanties & Weekenden en gaat ook met regelmaat het hele land door als voorlichtingsvrijwilliger. 

“Als voorlichtingsvrijwilliger geef je - zoals de naam al doet vermoeden - voorlichting over Het Vergeten Kind. De voorlichting kan gegeven worden aan scholen, verenigingen maar ook bij bedrijven of sportclubs. Vaak organiseren zij een actie, waarbij ze voorafgaand graag wat meer inhoudelijke informatie krijgen over de doelgroep en de stichting. Zodat ze het juiste verhaal kunnen overbrengen aan iedereen die meedoet aan de actie. Ook haal ik als voorlichtingsvrijwilliger cheques op.” 

“Zo ben ik een aantal keer op sportevenementen geweest waar de deelnemers zich hebben laten sponsoren. Ging ik langs een kinderdagverblijf waar de kinderen hun eigen knutselwerkjes verkochten. En mocht ik een dansvoorstelling bijwonen waarbij de opbrengst van de kaartverkoop aan Het Vergeten Kind werd gedoneerd.” 

Voorlichtingsvrijwilliger Rian tijdens Heppie Factory - Het Vergeten Kind

“Het allerleukste moment als voorlichtingsvrijwilliger was toen ik een cheque ging ophalen bij leerlingen uit een brugklas. Zij waren maar liefst 24 uur wakker gebleven voor Het Vergeten Kind! De gymzaal hadden zij omgetoverd tot een feestelijke slaapzaal, waar natuurlijk niet écht geslapen werd. Voor ieder uur dat ze wakker bleven vroegen zij een donatie aan vrienden, familie of kennissen. Het was ze gelukt om de hele nacht wakker te blijven. Toen de ochtend aanbrak zag je leerlingen met spierwitte gezichtjes van vermoeidheid. Sommige waren nog helemaal hyper van de adrenaline die de actie teweeg bracht. Maar al met al een zeer geslaagde actie. Ik kreeg een onwijs mooie cheque overhandigd die de kinderen die nacht nog samen in elkaar hadden geknutseld!” 

“Mocht je twijfelen of het iets voor je is? Ik zeg DOEN! Je krijgt er een hoop mooie ervaringen voor terug en daarnaast mag je deel uitmaken van het meest fantastische goede doel van Nederland, namelijk Het Vergeten Kind.” 

Word vrijwilliger

Wil jij ook net zoals Rian voorlichtingsvrijwilliger worden bij Het Vergeten Kind? Meld je dan nu aan!

Word voorlichtingsvrijwilliger

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner