Voorlichtingsvrijwilliger Rian tijdens Heppie Factory - Het Vergeten Kind

"Ik hoop dat mijn voorlichting mensen raakt en inspireert om te doneren."

Rian is al drie jaar een enthousiaste vrijwilliger bij Het Vergeten Kind. Ze is gestart als vrijwilligers voor de Vakanties & Weekenden en gaat momenteel regelmatig het hele land door als voorlichtingsvrijwilliger.

Om scholen, bedrijven en sportclubs extra te enthousiasmeren om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind, zet Rian zich als bevlogen voorlichtingsvrijwilliger volledig in. Ze deelt een aangrijpend verhaal over vergeten kinderen en het cruciale werk van de organisatie. "Ik hoop dat mijn verhaal veel mensen raakt en hen aanspoort om anderen te inspireren om te doneren." Rianne beperkt zich niet tot alleen het geven van presentaties; ze is ook ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat van de actie. Daarom neemt ze, naast het voorlichten, ook cheques in ontvangst. 

Wat ze zoal heeft gedaan? “Ik ben een aantal keer op sportevenementen geweest waar de deelnemers zich hebben laten sponsoren. Ging ik langs een kinderdagverblijf waar de kinderen hun eigen knutselwerkjes verkochten. En mocht ik een dansvoorstelling bijwonen waarbij de opbrengst van de kaartverkoop aan Het Vergeten Kind werd gedoneerd.” 

Wakker blijven voor het goede doel

"Het allerleukste moment als voorlichtingsvrijwilliger was toen ik een cheque ging ophalen bij leerlingen uit een brugklas. Zij waren maar liefst 24 uur wakker gebleven voor Het Vergeten Kind! De gymzaal hadden zij omgetoverd tot een feestelijke slaapzaal, waar natuurlijk niet écht geslapen werd.” Voor ieder uur dat de kinderen wakker bleven, vroegen zij een donatie aan vrienden, familie of kennissen. “Het was ze gelukt om de hele nacht wakker te blijven. Toen de ochtend aanbrak zag je leerlingen met spierwitte gezichtjes van vermoeidheid. Sommige waren nog helemaal hyper van de adrenaline die de actie teweegbracht.” Rian kreeg een cheque overhandigd van de kinderen die ze ook nog eens zelf in elkaar hadden geknutseld. “Dit blijft elke keer weer een bijzonder moment”. 

Word vrijwilliger

Voor alle twijfelaars heeft Rian een heldere boodschap: gewoon DOEN! “Je krijgt er een hoop mooie ervaringen voor terug en daarnaast mag je deel uitmaken van het meest fantastische goede doel van Nederland”

Wil jij ook net zoals Rian voorlichtingsvrijwilliger worden bij Het Vergeten Kind? Meld je dan nu aan!

Word voorlichtingsvrijwilliger

 

Word vrijwilliger

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Meer informatie

Meld je aan 

de ervaring van onze
vrijwilligers

Lees meer

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen?

Vraag de brochure aan