maak kennis met ambassadeur inge de bruijn

Inge de Bruijn is de meest succesvolle zwemster in de Nederlandse sportgeschiedenis. Haar prijzenkast puilt uit van de medailles die ze bij elkaar heeft gezwommen bij nationale, Europese en Wereld kampioenschappen. Als torenhoog favoriet ging ze naar de Olympische Spelen van Sydney (2000) waar ze niet bezweek onder de druk en drie maal goud op de 50 en 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag won. En bij de Spelen in Athene (2004) prolongeerde ze haar gouden plak op de 50 meter vrije slag. Met haar ongekende prestatie van in totaal acht Olympische plakken (4x goud, 2x zilver, 2x brons) zal Inge altijd een van de allergrootste sportvrouwen van Nederland zal zijn. Tijdens het Sportgala in Amsterdam werd ze gekozen tot Sportvrouw van het Jaar 2001. En in 2010 riep de wereldzwembond FINA Inge uit tot zwemster van het decennium.

Toch vindt Inge het belangrijker gewaardeerd te worden als persoon dan als ‘die zwemster’. Dat zal vast ook te maken hebben met haar bewogen kindertijd. Het was thuis niet veilig. Ze was acht toen ze met haar moeder, tweelingzusje, oudere zus en jongere broer naar een Blijf Van Mijn Lijfhuis* zijn gevlucht. Ze is heel erg trots op haar moeder: “Mijn moeder verdient een standbeeld. In haar eentje heeft ze vier kinderen opgevoed. Geef nooit op, was haar credo”.

Ambassadeur Inge de Bruijn - Heppie Tour 2021 - Hellendoorn(2)

In de jaren voor haar grootste successen heeft Inge vaak aan deze woorden van haar moeder gedacht. Vooral op momenten dat ze er even doorheen zat. Haar moeder’s vertrouwen en woorden gaven haar kracht en het geloof dat ze de wereld aan kon. Dat gevoel wil Inge nu als ambassadeur van Het Vergeten Kind geven aan kwetsbare kinderen bij wie het thuis niet veilig en fijn is. We zijn enorm trots dat Inge onze nieuwe ambassadeur wordt. Haar eerste wapenfeit bij de stichting is het begeleiden van kwetsbare kinderen bij het dagje ‘Heppie Tour’ in Avonturenpark Hellendoorn. 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner