Maak kennis met vriend Rosalie Jansen

“Mijn naam is Rosalie Jansen. Bij kinderen ben ik beter bekend als @youcancallmerose op TikTok. Ik maak video’s om kinderen op te vrolijken. Daarnaast probeer ik ook zo veel mogelijk het gesprek met deze kinderen aan te gaan. Ik heb zelf geen doorsnee kindertijd gehad. En door omstandigheden hebben wij met ons gezin een tijd in een lastige financiële situatie gezeten. Ik weet hoe het is als je geen toffe kleding kan dragen en je er niet bijhoort. Ook weet ik hoe lastig het is als je klasgenoten lekker op vakantie gaan en jij alleen maar binnen kan spelen.” (passage uit e-mail 25 november 2020)

Rosalie is beginnend actrice en creator op de app TikTok, waar ze een groot bereik heeft. In 2020 was Rosalie voor het eerst te zien in H3L, een jongerenserie op Videoland. Op TikTok maakt ze vooral komische video’s om zo haar jonge publiek te vermaken. Maar ze wil ook graag een positief rolmodel zijn en een luisterend oor bieden aan jongeren die net als zij geen zorgeloze jeugd hebben. Om deze reden benaderde ze Het Vergeten Kind met de open vraag: “hoe kan ik jullie helpen?” 

Vriend Rosalie Jansen - Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind is tot nu toe niet actief op TikTok. Met onze campagnes richten we ons op volwassenen, maar hoe mooi is het als we hulp krijgen van een Vriend die juist op dit kanaal actief is en de taal van de jongeren spreekt. Zo leren jongeren niet alleen het werk van de stichting kennen, maar ook dat veilig en liefdevol opgroeien niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is. En dat deze kinderen niet moeten worden uitgesloten of gepest omdat er thuis veel problemen zijn, maar juist begrip en vriendschap nodig hebben. Tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2021 was Rosalie voor het eerst betrokken bij de campagne. Dat smaakte zeker naar meer!

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner