doneren in natura aan kwetsbare kinderen in nederland

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee?

Wil je op een laagdrempelige en toegankelijke manier kinderen in Nederland helpen die het moeilijk hebben? Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld kleding inzamelen, of boeken, knuffels, speelgoed of andere spullen waaraan behoefte is. Maar denk ook aan een dagje uit naar een museum, voetbalwedstrijd of een weekendje weg. 

Als stichting zijn wij er niet op ingericht om zelf deze goederen in ontvangst te nemen, op te slaan en vervolgens te verspreiden. Bovendien zijn onze activiteiten altijd onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers, volgens een vaste structuur en deze vinden plaats op onze eigen accommodaties op plaatsen waar we vaste afspraken mee hebben en die geschikt zijn.

De ervaring leert dat donaties in natura vaak extra onvoorziene kosten met zich meebrengen voor ons en dit geld hebben we helaas niet. Natuurlijk zijn er heel veel alternatieven.

wat is er mogelijk

  1. Verkoop de goederen aan iemand anders via bijvoorbeeld het internet of een rommelmarkt en Doneer de opbrengst aan Het Vergeten Kind;
  2. Neem contact op met het Leger des Heils bij jou in de buurt, hier verblijven regelmatig kinderen;
  3. Benader een Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (coa) in jouw omgeving om deze kinderen te helpen;
  4. Vraag een jeugdzorginstelling of zij jouw donatie in natura kunnen gebruiken:
    1. Jeugdhulpaanbieders die een gesloten accommodatie aanbieden;
    2. Andere gecertificeerde instellingen die jeugdhulp bieden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hieronder de meestgestelde vragen. Heb je een heel speciaal aanbod waarvan je denkt dat dit echt iets is voor ons? Stuur ons dan een bericht via onderstaand invulformulier, dan reageren wij zo snel mogelijk. 

Andere manieren om te helpen

Een supermooi initiatief! Het is het beste om dit rechtstreeks te regelen met bijvoorbeeld een opvanglocatie bij jou in de buurt zoals een jeugdzorginstelling of een asielzoekerscentrum. Zij kunnen dit meteen geven aan de kinderen en zij hebben zicht op de maten en wie wat het hardste nodig heeft. Je kunt ook denken aan Climpex, dit is een landelijke kledinginzamelaar, of Leger des Heils.

Nieuwe kleding kan gedoneerd worden aan Clothing4U. Zij maken er kledingpakketten van die naar gezinnen gaan in Nederland die onder de armoedegrens leven. De distributie loopt via de wijkteams van gemeenten. Er worden kledingpakketten gemaakt per maat en voor jongens en meisjes. Ook nieuwe sokken, schoenen, riemen en verzorgingsproducten worden toegevoegd aan de pakketten, dus zijn meer dan welkom. 

Wat fijn dat je dit wilt doen! Onze activiteiten zijn grotendeels actieve sport- en groepsactiviteiten die we buiten organiseren en waarbij we geen knuffels, speelgoed of boeken gebruiken. Wel kun je de goederen verkopen en de opbrengst ervan aan ons doneren via ons donatieplatform

Een andere optie is de spullen schenken aan een asielzoekerscentrum, kindertehuis, kinderafdeling in het ziekenhuis, voedselbank, vrouwenopvang of speelgoedbank bij jou in de buurt. Of je kunt het naar een kringloopcentrum brengen. Dan komt het over het algemeen ook terecht bij kinderen en/of gezinnen die het niet breed hebben.

Wat ontzettend lief! Meestal kunnen we deze kaartjes of bonnen niet aannemen omdat onze activiteiten altijd verlopen onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers, volgens een vaste structuur en ze vinden plaats op onze eigen accommodaties op plaatsen waar we vaste afspraken mee hebben en die geschikt zijn. Het is daarom het beste om de kaartjes en/of bonnen rechtstreeks aan te bieden aan bijvoorbeeld de voedselbank, een asielzoekerscentrum, vrouwenopvang of jeugdzorginstelling bij jou in de buurt. Deze organisaties weten precies wie het op dit moment het hardste nodig heeft en wie jij het grootste plezier kunt doen met dit aanbod. 

Wil je jouw aanbod graag met ons bespreken? Meld jouw donatie in natura dan bij ons aan via bovenstaand invulformulier, dan nemen we contact met je op.

Wat superleuk dat je aan de kwetsbare kinderen in Nederland denkt. Het Vergeten Kind is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op hun leven. Onze activiteiten zijn altijd onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers, verlopen altijd volgens een vaste structuur en vinden plaats op onze eigen accommodaties op plaatsen waar we vaste afspraken mee hebben en die geschikt zijn. Voor de kinderen en jongeren die we ontvangen is het van groot belang om ervoor te zorgen dat we ze de zorg en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben.

We kunnen daarom helaas geen gebruik maken van jouw mooie aanbod. Wat zijn de alternatieven: wellicht kun je via een voedselbank, asielzoekerscentrum, vrouwenopvang of jeugdzorginstelling een groep kinderen vinden voor wie je iets kunt organiseren. Hopelijk vind je zo alsnog een passende bestemming voor jouw idee. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger