Wij vinden dat de jeugdzorg in Nederland beter moet én kan

Daarom strijden wij voor duurzame, betere zorg voor kinderen en zetten we verandering in gang. 

Dat doen we door misstanden aan de kaak te stellen en van ons te laten horen als kinderen in de knel (dreigen) te komen. We laten zoveel mogelijk de stem van de kinderen zelf horen en zetten druk op stakeholders om het beleid aan te passen. We gaan hierover in gesprek met gemeenten en de landelijke politiek en trekken op met belangrijke organisaties in het jeugdzorgveld. We reiken ook concrete oplossingen en verbetering aan. 

Deze oplossingen richten zich op twee thema’s: 

Stop de Carrousel, waarmee we aanjagen dat het systeem van jeugdzorg stabieler wordt voor kinderen Vergroot de Kring van Aandacht, waarmee we ons richten op het informele netwerk van kinderen. 

Het afgelopen jaar uitte zich dat onder andere in de volgende acties en activiteiten: 

Daarnaast laten we ook zelf zien dat het anders kan. Met het Heppie (t)Huis tonen wij aan dat het mogelijk is om een woonplek aan kinderen te bieden waar continuïteit, stabiliteit en aandacht worden gewaarborgd. En met het bondgenootschap OuderWijzer willen we realiseren dat het voor alle ouders normaal wordt om met elkaar te praten over de uitdagingen van het ouderschap.

Lees meer over het Heppie (t)Huis   Lees meer over OuderWijzer

Werk jij bij de gemeente en wil je met ons in gesprek over hoe de jeugdzorg beter kan? Neem dan contact op met [email protected]. We denken graag mee en hebben een toolkit voor gemeenten waar we je graag meer over vertellen. 

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie