Maak kennis met vriend Wendy van Dijk

“Dat we het vandaag de dag nog moeten hebben over zoveel vergeten kinderen is onbegrijpelijk en erg. Er zijn nog veel te veel kinderen die opgroeien in een gezin waar liefde en veiligheid niet vanzelfsprekend is.  Daar moeten we elke dag bij stil staan en ons HART voor maken!”

Wendy richt zich in haar jonge jaren in eerste instantie op haar danscarrière. Ze danste in grote theater- en televisieproducties, maar al snel lonkte de televisiewereld. Door haar spontane karakter wist ze in de jaren ‘90 zelfs als assistente bij het spelprogramma ‘Wie ben ik’ de aandacht van de kijker te trekken. Haar carrière komt in een stroomversnelling en we zien Wendy zowel bij RTL als SBS als presentatrice van verschillende zeer succesvolle programma’s, zoals ‘X-Factor’, ‘The Voice of Holland’ en ‘Hart in Aktie’. Naast presenteren acteert Wendy ook in speelfilms, waarvan de meest succesvolle 'Alles is liefde' is (uit 2007). 

Vriend Wendy van Dijk - Week van Het Vergeten Kind 2021 - Hartentour

Immens populair werd Wendy door haar karakter ‘Ushi’. Vermomd als de naïeve, brutale Japanse journaliste Ushi Herosaki neemt ze hilarische interviews af met bekende nationale en internationale sterren. Aan het einde van elk programma ontmaskert ze zichzelf en zie je de verbazing of soms zelfs opluchting op de gezichten van haar ‘slachtoffers’. Wendy wint maar liefst vier keer de Zilveren Televizier-Ster voor Televisievrouw van het jaar. 

Via Dinand Woesthoff (oprichter Guusje Nederhorst Foundation, voorloper van Het Vergeten Kind, 2007-2013) komt ze in contact met de stichting. Ze is ambassadeur van Make-A-Wish en Stichting Semmy, maar zet zich ook als Vriend van Het Vergeten Kind in voor kwetsbare kinderen in ons land. Zo gaf ze samen met ambassadeur Juvat Westendorp een dansworkshop bij ons kinderevent ‘Heppie Factory’ en steunde ze onze campagne ‘Maak je HART voor vergeten kinderen in sociaal isolement’.