Vrijwilliger Natasja

“Ik vind het fantastisch om kinderen te zien stralen en groeien”

Natasja (45) is al acht jaar vrijwilliger bij Het Vergeten Kind. In die acht jaar heeft ze al bijna dertig (!) vakanties begeleid. “Fysiek ben ik na een week helemaal gesloopt. Maar mentaal krijg ik er zoveel energie van. Ik vind het fantastisch om kinderen te zien stralen en groeien. En te weten dat ze op deze week weer een jaar kunnen teren.”

Daar gaat Natasja. Vol overgave klimt ze op het klimrek om zoveel mogelijk kinderen te tikken. Gierend rennen de kinderen voor haar weg. Luidkeels gelach galmt door de bosrijke omgeving waarin Hotel Heppie staat. Moe na deze activiteit? Echt niet. Natasja gaat gewoon door. Op naar de volgende activiteit: het Kapitein Koen-spel. Kinderen verzamelen kaartjes om soesjes te verdienen, en deze uiteindelijk te gooien (je leest het goed, gooien!) naar collega-vrijwilliger Kapitein Koen.

Tijd goed besteed

Natasja werkt als physician assistant in het ziekenhuis op de longafdeling. In de
winter werkt ze één dag extra, deze uren mag ze in de zomer opnemen. En dan gaat Natasja niet lekker op het terras zitten. Deze uren zet ze in om vakanties te begeleiden. “Ik wil deze uren goed besteden”, voegt Natasja toe.

Voorbereidingen en actie

De voorbereidingen beginnen al ver voor de vakantie. “Als team kom je bij elkaar om kennis te maken, het over de groepssamenstelling te hebben, het thema van de week en de programma- onderdelen te bepalen.” De taken worden verdeeld en thuis verder uitgewerkt. “Alle activiteiten worden tot in de puntjes voorbereid. Want mocht er wat onverwachts voorvallen, kan een andere vrijwilliger het van je overnemen.” 

In de vakantieweek begeleidt Natasja een groep van drie kinderen en voert ze haar programmaonderdelen uit. “Mijn allerbelangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de kinderen genieten.”
Vrijwilliger Natasja op schommel

Vrienden maken

De vrijwilligers doen er alles aan om de kinderen te laten genieten en dat begint met positieve aandacht. “Deze kinderen krijgen doorgaans te horen dat ze iets niet kunnen of mogen doen. Tijdens de vakanties worden ze in hun kracht gezet.” En dat werpt zijn vruchten af, ziet ook Natasja. “Op maandag kwam er een superverlegen meisje binnen. Ze had buikpijn van de spanning en wilde eigenlijk direct naar huis.” Ze vond het lastig om nieuwe vrienden te maken. “We hielpen haar hierbij en gaven haar handvatten. Uiteindelijk is het haar gelukt!” Vol trots vertelde het meisje aan Natasja dat ze met haar nieuwe vriendin naar de volgende vakantie komt.

Toekomst

Na acht jaar verveelt het vrijwilliger zijn Natasja nog steeds niet. Ze is dan ook
zeer gemotiveerd om door te blijven gaan: “Zolang ik nog achter de kinderen aan kan rennen, blijf ik vrijwilliger.”

Geïnspireerd door Natasja's verhaal en overweeg je ook vrijwilliger te worden? 

Meer informatie

Word vrijwilliger

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Meer informatie

Meld je aan 

de ervaring van onze
vrijwilligers

Lees meer

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen?

Vraag de brochure aan