Bouwen aan een plek waar kinderen op adem kunnen komen

De bouw van het tweede Hotel Heppie op de Veluwe is gestart! Midden in het bos ligt vijf hectare grond die wordt omgetoverd tot een waar vakantieoord voor vergeten kinderen. Het ontwerp is compleet afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen, gezinnen en vrijwilligers. Hierdoor kunnen kinderen hun zorgen achter zich laten en zich in een veilige en prettige omgeving terugtrekken en ontwikkelen. 

Dit tweede Hotel Heppie maakt het mogelijk om met onze vakanties en weekenden kinderen uit heel Nederland te bereiken. Door nog een hotel centraler in het land te bouwen, is een weekend of vakantie ook makkelijker bereikbaar voor kinderen uit het noorden en westen.

Vakanties & Weekenden
Onze vakanties en weekenden zijn voor kinderen en gezinnen waar thuis problemen spelen, zoals armoede, sociaal isolement, stress en/of (psychische) gezondheidsproblemen. Plezier, vrienden maken en onbezorgd spelen staan tijdens de vakanties en weekenden centraal. Per drie kinderen is er één zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilliger die hen begeleidt. Zo maken we het mogelijk dat deze kinderen volop kunnen genieten. En zijn we ervan verzekerd dat kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.


Inrichting
Het hotel bestaat uit twaalf kamers voor ieder vier kinderen, twee kamers voor kinderen met een handicap, twee kamers voor de vrijwilligers en zes gezinsappartementen. Verder zijn er centrale ruimtes in het hotel: van een theaterzaal tot een grote indoorspeelhal. We delen het hotel zo in dat onze vrijwilligers de kinderen optimaal kunnen begeleiden. 

Kleurgebruik
De inrichting van de ruimtes wordt afgestemd op onze jonge gasten en zelfs over het kleurgebruik denken we nauwkeurig na. De kleuren die we in Hotel Heppie gebruiken, zijn gebaseerd op de kleurenleer van de  wereldberoemde architect Le Corbusier. Alle kleuren zijn te herleiden naar de natuur en daarom in harmonie met elkaar te combineren. In Hotel Heppie hebben we de kleuren rood, geel, oranje, groen en blauw gebruikt, maar met een vleugje grijs erdoor. Daardoor zijn de kleuren wel vrolijk, maar niet te prikkelend voor kinderen. 

Impact: meer zelfvertrouwen
In 2021 onderzochten we de impact van de vakanties en weekenden onder ouders, hulpverleners, vrijwilligers en kinderen. Daaruit bleek dat ruim 65% van de kinderen die meegaan op een vakantie of weekend er meer zelfvertrouwen door krijgt. Daarnaast gaan kinderen met een blij en ontspannen gevoel naar huis, waardoor ze meer energie hebben om met de zorgen van thuis om te gaan. Tot slot voelen kinderen zich gezien en gehoord, maken ze nieuwe vrienden en 45% onderhoudt ook na het weekend of de vakantie contact met leeftijdsgenoten.

Meer over het impactonderzoek

Blog over de bouw
De bouw van het hotel is mede mogelijk gemaakt door donaties van bedrijven en particulieren en is na verwachting in het eerste kwartaal van 2024 afgerond. Benieuwd naar de voortgang? Bekijk dan onze blog. 

 

 

GEef jij kinderen een plek om op adem te komen? 

Doneer hier

Volg de bouw!

van Hotel Heppie Veluwe

Lees de blog

Heppie IS MEER DAN ZOMAAR EEN VAKANTIE 

Plezier, ontspanning en persoonlijke aandacht, daar draait het om in Hotel Heppie

Wat doen we precies?

Help jij met je bedrijf? 

Lees hoe je kan meehelpen