Veelgestelde vragen voor donateurs 

Hier vind je alle veelgestelde vragen die relevant zijn voor mensen die aan ons doneren. Wil je bijvoorbeeld weten waarom wij met verschillende telefoonnummers werken, hoe je aan ons kunt nalaten, of heb je feedback voor ons? Lees hieronder meer.

Reacties zijn bij ons van harte welkom via [email protected], per telefoon op het nummer 085-0653450, of per post op het volgende adres:
Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht
Verloopt iets niet naar wens, meld het ons. Wij gaan er dan mee aan de slag. Of wil je ons juist een compliment geven, aarzel dan niet en zoek contact!

Wij hebben vier telefoonnummers met ieder een eigen doel. Voor algemene vragen en het opvragen van informatie kan je bellen naar 085-0653450. Dit nummer kun je ook gebruiken om adreswijzigingen door te geven, als je vragen hebt over onze activiteiten, meer wilt weten over hoe je vrijwilliger kunt worden of om je aan te melden voor donaties. Wil je je donatie stopzetten? Dan kun je contact opnemen met een van de medewerkers van onze Donateurs Administratie via 085-3034642 (maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur). 

Buckaroo is het platform dat wij gebruiken om betalingen te ontvangen. Je zult dit dus zien staan bij je donaties aan ons, dat noemen we de Incassant ID.

Nalaten aan ons ten behoeve van het leven van kwetsbare kinderen in Nederland kan op twee manieren, als erfgenaam of als legaat. Het is belangrijk om jouw keuzes goed vast te leggen in het testament. Als je wil weten hoe dit werkt, klik dan hier

Met een periodieke schenking steun je Het Vergeten Kind structureel waardoor het voor ons mogelijk is om ons werk voor langere tijd uit te voeren. Bovendien is jouw periodieke schenking hierdoor altijd volledig aftrekbaar. Er geldt geen drempelbedrag. Je kunt een periodieke schenking doen door (éénmalig) een formulier in te vullen waarin je aangeeft vijf jaar lang een schenking te doen aan Het Vergeten Kind. Als je wil weten hoe dit werkt, klik dan hier

Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen. Dit betekent onder andere dat wij niet meer dan 25% van onze inkomsten aan fondsenwerving mogen besteden. Wij zitten daaronder. De regels voor de besteding van het geld dat wij ontvangen zijn erg strikt en worden streng nageleefd. Een uitgebreide verantwoording vind je in ons jaarverslag.

De garantie dat je actief bijdraagt aan het verbeteren van de levens van de duizenden kwetsbare kinderen in Nederland. We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten: je ontvangt onze nieuwsbrief en je kunt ons volgen via social media.

Ja, dat kan zeker! Je moet wel een Nederlands bankrekeningnummer hebben. Je kunt je via het formulier op de website aanmelden, voer hierbij simpelweg geen adres in.

Ja, wij gaan sinds mei 2021 ook langs de deuren om mensen om hulp te vragen. Je kunt ons herkennen aan de pasjes en projectkleding van Het Vergeten Kind en het gebruik van werfmappen of tablets. 

Het vergeten kind

Joseph Haydnlaan 2A
3533 AE Utrecht

Tel: 085 0653450
E-mail: [email protected]

RSIN: 817984045
KvK: 27300977

IBAN: NL83 RABO 0172 4314 84 
Let op: een donatie via bankoverschrijving is anoniem. Wil je liever niet anoniem doneren, doe dan een donatie via deze link (of vermeld je e-mailadres in de omschrijving).