over het heppie (t)huis

Duizenden kinderen en jongeren in Nederland kunnen (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Vaak belanden ze van de ene in de andere leefsituatie, waardoor ze veel negatieve ervaringen opdoen en steeds meer zorgen en problemen krijgen. Ongevraagd ontstaat er dan een somber toekomstperspectief. Het Vergeten Kind wil dit stoppen.

De realiteit is keihard en de gevolgen zijn ongekend. Wat het met je doet als je als kind opgroeit in kindertehuizen, hopend op een plek in een (pleeg)gezin, kun je zien in de documentaire 'Alicia' (november 2017). Alicia is één jaar oud als ze uit huis wordt geplaatst. Via een pleeggezin komt ze op vijfjarige leeftijd terecht in een kindertehuis en als ze negen is zit ze daar nog steeds, in afwachting van plaatsing bij een nieuw gezin. Wie beslist er over haar lot en toekomst? Bekijk hieronder de aangrijpende documentaire 'Alicia'.

een STRUCTURELE EN liefdevolle plek

Kinderen zoals Alicia hebben een plek nodig die continuïteit, veiligheid, voorspelbaarheid en zekerheid biedt. Waar een klimaat van aandacht, warmte en liefde heerst. Want dat is wat kinderen nodig hebben om zich positief te ontwikkelen. Wij willen deze plek creëren met Heppie (t)Huis.

Heppie (t)Huis

Het Heppie (t)Huis is een huis voor 8 kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Dit huis is voor de kinderen en jongeren een veilige, stabiele woonplek in hun eigen sociale omgeving vlakbij hun vrienden, school en (sport)club. Ze krijgen er opvoeding en worden overspoeld met positieve aandacht. Zo zetten we ze in hun kracht en bouwen we samen aan fijne herinneringen. Een plek waar ze zich echt thuis kunnen voelen en zichzelf mogen zijn. Het Heppie (t)Huis geeft kinderen en jongeren een stabiele basis.

een grote familie

De kinderen die in Heppie (t)Huis wonen, maken onderdeel uit van een grote, hartelijke familie bestaande uit een vast team van medewerkers. De professionals zijn de (tijdelijke) opvoeders van de kinderen en jongeren. Zij zorgen ervoor dat ieder kind gezien en gehoord wordt en de positieve aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Ze bouwen een (h)echte band op met de kinderen en sterken ze in hun zelfvertrouwen. Dankzij deze aanpak durven de kinderen en jongeren weer verder te kijken, stappen ze op een gezonde manier de maatschappij in, met uitzicht op een mooie toekomst. Ook de ouders/verzorgers krijgen aandacht en ondersteuning, omdat het streven is dat de kinderen en jongeren weer veilig en fijn thuis kunnen wonen. 

geef een kind een tweede jeugd met heppie (t)huis

Vernieuwing binnen de jeugdzorg in Nederland is nodig! Het Heppie (t)Huis wil laten zien dat het ook anders kan. Meer kwaliteit bieden aan de kinderen voor dezelfde prijs. We hopen hiermee een inspiratiebron te zijn om de jeugdzorg in Nederland te ontwikkelen. We kunnen dit niet alleen, jouw hulp is ook en juist nu hard nodig. Word donateur of kijk bij het onderdeel Help Mee wat jij kunt doen. 

Ja, ik word donateur Ja, ik wil helpen

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner