Zet je beste beentje voor - organiseer een sponsorloop voor Het Vergeten Kind!

Een sponsorloop is een laagdrempelige én sportieve manier om donaties te verzamelen voor Het Vergeten Kind. Zo loop je samen met jouw leerlingen letterlijk razendsnel een mooi bedrag bij elkaar waarmee je de vergeten kinderen van Nederland een hart onder de riem kunt steken! 

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken helpen we je graag met het organiseren van een sponsorloop op jouw school. Zie hieronder een aantal tips.

Tips voor een sponsorloop op jouw school:

  1. Het is handig als er één aanspreekpunt is voor de organisatie van de sponsorloop. Iemand die de collega’s, ouders en leerlingen kan motiveren om zich aan te melden voor de sponsorloop. 
  2. Kies een goed moment in het jaar. Het is weer speelt altijd een belangrijke rol bij dit soort evenementen, tenzij je het binnen kan doen natuurlijk! Maar hou ook rekening met cito toetsen, vakanties en andere events. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de ingeplande avondvierdaagse om jullie sponsorloop te doen.
  3. Kies een route. Buiten is natuurlijk wel zo fijn en gezond! Denk er ook eens om rondes te lopen in een theater of bioscoop. Doe navraag en de kans is groot dat ze het juist erg leuk vinden om de deuren te openen voor jullie speciale evenement! 
  4. Maak een actiepagina aan op ons actieplatform. Zodra je een actiepagina voor je sponsorloop hebt aangemaakt, wordt er automatisch een sponsorformulier klaargezet om te downloaden. Ook kun je iedereen verwijzen naar deze pagina voor meer informatie en deelname. 
  5. Vertel iedereen waarom jullie een sponsorloop voor Stichting Het Vergeten Kind organiseren. Je kunt het algemeen houden, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een van onze projecten te lopen. Bijvoorbeeld voor de bouw van ons kinderhotel Hotel Heppie Veluwe
  6. Wij komen graag langs om voorlichting te geven. Ook sturen we graag promotiemateriaal toe om jullie sponsorloop nog beter onder de aandacht te brengen. Diverse materialen zijn ook hier direct te downloaden. 
  7. Tot slot wil je jullie fantastische actie natuurlijk symbolisch afsluiten met een chequemoment. Wij komen dan graag langs om de cheque op te halen en mee op de foto te gaan!

Vragen?

Fantastisch als jij samen met je school of klas een sponsorloop gaat organiseren. Als je vragen hebt voorafgaand of tijdens de actie, dan staan wij voor je klaar. Je kunt altijd contact met ons opnemen via [email protected]