Maak kennis met ambassadeur Edino van Dorsten

“Ik weet hoe het is om op te groeien in een gezin waar veel spanningen zijn, waar je altijd op je hoede moet zijn. Zo opgroeien vormt je en doet wat met je zelfbeeld. Ik kan het verleden niet veranderen, maar ik laat het niet mijn toekomst bepalen. Dat wil ik meegeven aan de kinderen die nu opgroeien in gezinnen waar het niet fijn is. Geef de moed niet op, het wordt beter!”

Edino van Dorsten is één van de negen kinderen van Ruinerwold. Dit dorpje werd wereldnieuws toen een verborgen boerderij werd ontdekt waar jarenlang een gezin in het geheim en ongeregistreerd leefde. De documentaire ‘Kinderen van Ruinerwold’ volgt de ervaringen van de vier oudste kinderen die terugkijken op hun kindertijd. De indrukwekkende documentaire, gemaakt door Jessica Villerius, sloeg in als een bom. Hoezeer het de harten van Nederlanders heeft geraakt, werd duidelijk met de winst van de Televizierring 2021.   

Tegenwoordig geeft Edino inspirerende lezingen waarin hij door middel van verhalen uit zijn eigen turbulente jeugd, zijn publiek motiveert om positief te blijven en het mooiste uit hun leven te halen. Hij zegt daarover: “Het is mij gelukt om mijzelf te worden, dan lukt het anderen zeker ook”. 

Edino heeft Het Vergeten Kind benaderd met de wens zich in te willen zetten voor kwetsbare kinderen in Nederland. Door het inzetten van zijn eigen ervaringen wil hij een positief rolmodel zijn voor kinderen die ook opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Tijdens ons kinderevent Heppie Factory 2022 is Edino op passende wijze benoemd tot ambassadeur van de stichting. Het Vergeten Kind heeft veel bewondering voor de veerkracht van Edino en zijn moed om op te komen voor kinderen die net als hij op jonge leeftijd veel moeten doorstaan. We zijn er trots op dat hij ons team komt versterken!

Edino_HeppieFactory.png

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner