Doneren met belastingvoordeel

Wist je dat jouw donatie aan Het Vergeten Kind volledig fiscaal aftrekbaar is? Door je donatie vast te leggen in een overeenkomst krijg je tot wel 37,05% terug van de belastingdienst. Zo help jij ons meer kinderen te helpen én krijg je zelf geld terug. 

Hoe werkt belastingvrij schenken?

Jouw donatie is volledig aftrekbaar als je kiest voor een periodieke schenking voor ten minste 5 jaar. Je legt je donatie dan vooraf vast in een schenkingsovereenkomst

Hoeveel belastingvoordeel krijg je? 
Een voorbeeld: je verdient € 50.000 per jaar en betaalt 37% belasting. Je schenkt jaarlijks € 120,- aan Het Vergeten Kind. Als je je donatie opgeeft bij je belastingaangifte, dan krijg je € 44,- terug. Over 5 jaar berekend is dat € 222,-. Door je schenking te verhogen kan je meer kwetsbare kinderen helpen, zonder dat het jou (netto) meer kost. 

Bereken je belastingvoordeel

  • Wij hanteren een minimum schenking van € 50,- per jaar.

Hoe regel je belastingvrij schenken? 

Een schenkingsovereenkomst is gratis en regel je eenvoudig zelf. 

Digitaal
Op deze pagina vul je je gegevens digitaal in en zet je ook je handtekening digitaal. Na het invullen ontvang je van ons per e-mail jouw ingevulde en ondertekende schenkingsakte. 

Start periodieke schenking

Op papier

  • Download en print de overeenkomst en vul deze met de hand in. 
  • Na het invullen en ondertekenen stuur je de overeenkomst gratis naar: 

Het Vergeten Kind
T.a.v. Donateursservice
Antwoordnummer 54533
3504 WB UTRECHT

Als je een lopende machtiging hebt, dan komt deze te vervallen. Daar hoef je verder niets voor te doen. 

Handig om te weten voor je belastingaangifte

  • Schenken met belastingvoordeelBewaar de overeenkomst die je van ons retour krijgt goed. Daarop staat een uniek transactienummer. Deze heb je nodig bij de jaarlijkse aangifte.
  • Voer je jaarlijkse donatie op bij je belastingaangifte.
  • Het RSIN / fiscaal nummer van Het Vergeten Kind voor je aangifte is 817984045.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst
 

We helpen je graag!

Wil je meer informatie of heb je nog vragen over belastingvrij schenken? Neem dan contact met Nicole Zielhuis, medewerker Donateursservice, via 085 065 3450 of [email protected].

Jouw voordeel met periodiek schenken is dat je tot 52% van je gift terug kan krijgen van de Belastingdienst. Ons voordeel is dat we op jouw steun kunnen rekenen. Met een periodieke schenking heb jij dus de garantie dat jouw gift het verschil kan maken, zodat we de vergeten kinderen in Nederland een goede toekomst kunnen bieden.

Een periodieke schenking regel je bij ons eenvoudig online via dit formulier. Het formulier vul je digitaal in en onderteken je ook digitaal. Je hoeft dus niet meer te kopiëren, te scannen en te versturen. Dat is wel zo makkelijk! 

Ja, Het Vergeten Kind is een ANBI, dat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt bij aan het algemeen nut in een samenleving. Een ANBI moet 90% van de inzet richten op het algemeen belang, mag niet bedoeld zijn om winst te maken en moet voldoen aan een aantal integriteitseisen. Bij elke organisatie die een ANBI status heeft kun je schenken met belastingvoordeel. Zo weet je zeker dat jouw gift goed besteed wordt!

Ja, je kunt je maandelijkse donatie heel gemakkelijk omzetten in een periodieke schenking. Vul daarvoor dit formulier digitaal in en onderteken het ook digitaal. Het moment dat je periodieke schenking in gaat, wordt je gift aftrekbaar. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

GRATIS MAGAZINE OVER NALATEN

Magazine Onvergetelijk_2

Aanvragen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief