Periodieke schenking is slim en voordelig

Het Vergeten Kind levert een positieve bijdrage aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland. Dit kunnen we niet alleen. Help je mee?

Een periodieke schenking is slim en voordelig, niet alleen voor jou, maar ook voor ons. Voor jou is het fijn dat je een deel van je gift terug kan krijgen van de Belastingdienst, en voor ons is het fijn dat we op jouw steun kunnen rekenen. Je kunt op twee manieren schenken met belastingaftrek: met een eenmalige gift of een periodieke schenking. 

Eenmalige gift 

Voor eenmalige giften geldt een drempelbedrag en een minimum om te voldoen aan de eisen voor belastingaftrek. Wil je meer weten? Ga dan naar deze pagina.

Periodieke schenking

Schenken met belastingaftrek is eenvoudig met een periodieke schenking. Hiermee steun je Het Vergeten Kind voor een langere tijd, waardoor het voor ons mogelijk is om onze programma’s vooruit te plannen en zo meer kwetsbare kinderen te helpen. Bovendien is jouw periodieke schenking hierdoor volledig aftrekbaar. Er geldt geen drempelbedrag. 

Je kunt een periodieke schenking doen door (éénmalig) een formulier in te vullen waarin je aangeeft (minimaal) vijf jaar lang een schenking te doen aan Het Vergeten Kind. Na het invullen onderteken je dit formulier en stuur je het naar ons. Wij vullen dan ons ANBI-nummer in en het referentienummer om het geld over te maken. Hierdoor is het heel gemakkelijk en hoef je niet meer langs de notaris.

Je kan kiezen voor het gemak van een automatische incasso of je maakt zelf jaarlijks het bedrag aan ons over.

Een periodieke schenking is volledig aftrekbaar wanneer deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Het Vergeten Kind is een algemeen nut beogende instelling (ANBI)
  • Het Vergeten Kind levert geen tegenprestatie voor de schenking
  • De schenking is vastgelegd in een overeenkomst
  • Je doet de schenking vrijwillig en minimaal een keer per jaar, vijf jaar lang
  • Het valt aan te tonen met schriftelijke stukken zoals bankafschriften of kwitanties dat de schenking is gedaan
  • Het totale bedrag van de schenking is meer dan het drempelbedrag
  • Voor de schenking mag men in totaal niet meer aftrekken dan het maximum

Jouw voordeel

Schenken met belastingvoordeelPiet wil € 600 geven aan zijn favoriete goede doel: Het Vergeten Kind. Hij twijfelt tussen een eenmalige of een periodieke schenking.

Als Piet de gift van € 600 opdeelt in 5 jaarlijkse giften van elk € 120, kan hij in 5 jaar tijd € 600 aftrekken. Ten minste, als hij de gift op de juiste manier vastlegt. Hij is dan verplicht 5 jaar lang te schenken. Dat vindt Piet niet erg, want als hij die € 600 in één keer weggeeft, kan hij die schenking ook niet meer terugdraaien. Omdat Piet € 50.000 per jaar verdient, bespaart hij uiteindelijk 38,10% van het aftrekbare bedrag. In dit voorbeeld is dat € 229. 

Bereken hier jouw voordeel: Belastingaftrek periodieke giften.
Of kijk voor meer info op de website van de Belastingdienst of de Consumentenbond.

Waarom Het Vergeten Kind?

Ruim 100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. In 55.000 van de gevallen is de situatie zelfs zo ernstig dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Wij zetten ons in voor deze kinderen en wij strijden voor een Nederland waarin elk kind écht kind mag zijn. Waar ze zich gezien en gehoord voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ieder kind volwaardig mee kan doen in de maatschappij. Dit doen we met verschillende projecten zoals de Heppie vakanties en weekenden, de Heppie winter- en zomertour, Hotel Heppie Mierlo en het toekomstige Hotel Heppie Veluwe, allemaal met behulp van onze 50-koppige jongerenraad The Unforgettables.
Wij ontvangen geen subsidie voor ons werk, waardoor we volledig afhankelijk zijn van giften van mensen zoals jij. Met een periodieke schenking kunnen we plannen maken op de lange termijn, zodat we ons niet alleen nú in kunnen zetten voor kwetsbare kinderen, maar ook over een aantal jaar. Zo heb jij de garantie dat jouw gift het verschil kan maken om de vergeten kinderen in Nederland een goede toekomst te bieden.
Als je meer wil weten over hoe Het Vergeten Kind alle donaties in de afgelopen jaren heeft besteed, kun je hier meer lezen over onze resultaten en jaarverslagen.

Regel het gemakkelijk

Je kunt heel eenvoudig een periodieke schenking met ons afsluiten. Dit kan nu volledig digitaal, dus je hoeft niet meer te kopiëren, scannen en te versturen. Klik hieronder om een periodieke schenking te doen. Alvast ontzettend bedankt namens alle vergeten kinderen in Nederland!

1. Vul het formulier periodieke schenking digitaal in en onderteken het ook digitaal
2. Na het invullen ontvang je van ons per mail jouw ingevulde en ondertekende schenkingsakte
3. Geregeld!

Start periodieke schenking

Jouw voordeel met periodiek schenken is dat je tot 52% van je gift terug kan krijgen van de Belastingdienst. Ons voordeel is dat we op jouw steun kunnen rekenen. Met een periodieke schenking heb jij dus de garantie dat jouw gift het verschil kan maken, zodat we de vergeten kinderen in Nederland een goede toekomst kunnen bieden.

Een periodieke schenking regel je bij ons eenvoudig online via dit formulier. Het formulier vul je digitaal in en onderteken je ook digitaal. Je hoeft dus niet meer te kopiëren, te scannen en te versturen. Dat is wel zo makkelijk! 

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt bij aan het algemeen nut in een samenleving. Een ANBI moet 90% van de inzet richten op het algemeen belang, mag niet bedoeld zijn om winst te maken en moet voldoen aan een aantal integriteitseisen. Bij elke organisatie die een ANBI status heeft kun je schenken met belastingvoordeel. Zo weet je zeker dat jouw gift goed besteed wordt!

Ja, je kunt je maandelijkse donatie heel gemakkelijk omzetten in een periodieke schenking. Vul daarvoor dit formulier digitaal in en onderteken het ook digitaal. Het moment dat je periodieke schenking in gaat, wordt je gift aftrekbaar. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

GRATIS MAGAZINE OVER NALATEN

Magazine Onvergetelijk_2

Aanvragen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief