Vrijwilliger Kalle

"Dit vrijwilligerswerk brengt elke dag gezelligheid en energie”

Kalle (20), een energieke pedagogiekstudente, ontdekte het vrijwilligerswerk bij de Heppie Vakanties & Weekenden door een vriendin die tijdens de introductieweek van pedagogiek er enthousiast over vertelde. Kalle twijfelde geen moment, en meldde zich aan als vrijwilliger. “Je kan hier de dag starten met een dansje en niemand die je gek aankijkt”. 

De kersverse vrijwilliger Kalle begeleidt pas enkele maanden de Vakanties & Weekenden. Ze organiseert activiteiten voor kinderen en doet zelf mee. Voor Kalle draait alles om positiviteit en de speciale samenwerking met het hechte vrijwilligersteam. "Het is één en al gezelligheid, elke dag is superleuk; van 's ochtends tot 's avonds."

Voorafgaand aan haar vrijwilligerswerk was Kalle au pair in het buitenland. Toen ze terugkwam in Nederland miste ze het contact met kinderen, iets wat ze nu in haar vrijwilligersrol weer terug heeft gevonden. “Tijdens een vakantie of weekend krijg je de kans om 24 uur per dag plezier te maken met kinderen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Dat is iets wat ik echt gemist heb en nu weer volop kan ervaren."

Theorie vs praktijk 

Voordat je vrijwilliger wordt, moet iedereen eerst een selectieweekend en een training volgen. Kalle benadrukt het belang van deze trainingen, waar vrijwilligers leren om met verschillende situaties om te gaan en waar ze andere vrijwilligers ontmoeten. "In de training ontdekte ik de waarde van positief begeleiden. Ook leerde ik hoe ik alle kinderen bij het spel kan betrekken en dat 'nee' zeggen niet altijd de beste keuze is. Je kunt beter zeggen wat je wél verwacht van een kind.” 

Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op haar pedagogische opleiding, waar ze bij de Vakanties & Weekenden de kans krijgt om kwetsbare kinderen echt te leren kennen. “Ik hoop andere studenten te inspireren met de manier waarop wij aandacht schenken aan kinderen zodat zij dit ook toepassen tijdens stages of werk”. En alles wat ze op de opleiding leert, kan ze direct toepassen in praktijk. 

Vrijwilliger kalle

Vrijwilliger worden

Na een vakantie, wanneer het laatste fluitsignaal van de activiteiten klinkt, voelt Kalle vaak ineens de vermoeidheid. "Je moet eerst even bijslapen, en de volgende dag denk je weer van "nou, kan ik weer, het is superleuk!'" De energie die Kalle uit haar vrijwilligerswerk haalt, is duidelijk merkbaar. Ze hoopt op meer vrijwilligers. "Als je positief bent ingesteld en als je geduldig bent, komt het helemaal goed." Met een knipoog voegt ze eraan toe: "En van gekkigheid houdt. Dat hoeft niet per se, maar ik vind het wel leuk!"

Geïnspireerd door Kalles verhaal en overweeg je ook vrijwilliger te worden? 

Meer informatie

Word vrijwilliger

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Meer informatie

Meld je aan 

de ervaring van onze
vrijwilligers

Lees meer

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen?

Vraag de brochure aan