over HEPPIE VAKANTIES & WEEKENDEN

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. Omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom organiseren wij Heppie Vakanties & Weekenden.

Heppie Vakanties & Weekenden is er speciaal voor kinderen van zes tot en met achttien jaar. Ook zijn er begeleide gezinsvakanties. Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht, dat typeert Heppie Vakanties & Weekenden.

ONZE WERKWIJZE VOLGENS HET KLIMAAT VAN AANDACHT

Onze ruim 550 vrijwilligers begeleiden de kinderen en jongeren aan de hand van onze eigen speciale methode: ‘Klimaat van Aandacht’. Deze methodiek staat voor erbij horen, positieve aandacht, positieve jeugdherinneringen creëren en samen spelen. 

Met de methode 'Klimaat van aandacht' geven we bij Heppie Vakanties & Weekenden de kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met moeilijk gedrag. Een positieve sfeer staat daarbij centraal.  Zo heeft elk kind een geweldige tijd. Tijdens de activiteiten wordt de zorg voor de kinderen en jongeren overgenomen door onze zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers.

WAT BEREIKEN WE MET DE VAKANTIES & WEEKENDEN? 

Voor de kwetsbare kinderen die met ons meegaan is Heppie niet zomaar een weekje of weekendje weg. Tijdens Heppie voelen kinderen zich ontspannen en blij. Ze voelen zich ook gezien en gehoord. Dat blijkt uit onderzoek. Kinderen gaan naar huis met een mooie herinnering waar ze nog even op kunnen teren. Op de lange termijn houdt een deel van de kinderen ook sociale vaardigheden en nieuwe vriendschappen over aan Heppie. Bij zo’n 65 tot 75% van de kinderen groeit ook het zelfvertrouwen door de Heppie Vakanties & Weekenden. De volwassenen om een kind heen zien na afloop een positieve verandering bij hun kind. 

Lees meer over het onderzoek
 

tasha en merel vertellen over de impact van een heppie vakantie

 

Waar en wanneer vinden de Heppie vakanties en weekenden plaats?

De Heppie Vakanties & Weekenden vinden het hele jaar door plaats op vier verschillende locaties in Nederland:

Hotel Heppie in Mierlo

Dit is onze eigen accommodatie in een kindvriendelijke en bosrijke omgeving. Het heeft een theaterzaal, chillruimte, speelbos, Cruyff Court, skelterbaan, klimparcours, kampvuurplaats en een binnenspeeltuin.
Lees meer

De BuitenJan in Veldhoven

De Buitenjan ligt aan de rand van Veldhoven, in een prachtige, echt Brabantse en bosrijke omgeving. Deze accommodatie heeft een sporthal en sportvelden, toneelzaal, kleine discotheek, boshut, kampvuurplaats, centrale ontmoetingsruimte en een klimpark ernaast.

Zeilschip de Eendracht

Heel speciaal is onze Heppie zeilvakantie op een driemaster van wel zestig meter lang, genaamd Zeilschip De Eendracht. Zeilen hijsen, kompas leren kijken en kaart lezen om de juiste koers te varen. Als een echte kapitein aan het roer staan is behoorlijk pittig. Deze vakantie is daarom geschikt voor jongeren van 15-18 jaar.

Meer weten over de Heppie Vakanties en Weekenden?

Wil je graag meer informatie of weten hoe je kinderen kunt aanmelden voor onze Heppie Vakanties & Weekenden? Neem dan een kijkje op de website www.heppievakantiesenweekenden.nl of lees de veelgestelde vragen hier

aanmelden vakantie of weekend

Iedereen kan een kind aanmelden voor een Heppie vakantie of weekend. Klik op de button hieronder om aan te melden voor de betreffende groep. Na aanmelding ontvang je van ons een e-mail. 

Aanmelden Heppie

aanmelden begeleide gezinsvakantie

Om een gezin aan te melden vul je meerdere formulieren in: aanmeldformulier gezinnen, formulier bijlage kind (voor elk kind dat meegaat). En formulier bijlage partner, wanneer er ook een partner meegaat.

Aanmelden gezinnen

Bijlage kind

Bijlage partner