Logo The UnforgettablesWat leuk dat je interesse hebt in de jongerenraad van Het Vergeten Kind; The Unforgettables! Hier lees je wat de jongerenraad inhoudt, wat wij van de jongeren die zich aansluiten bij The Unforgettables verwachten en hoe je ervoor in aanmerking komt. 

Wat is Het Vergeten Kind? 

Het Vergeten Kind zet zich in voor de 100.000 kinderen in Nederland die het thuis moeilijk hebben. Er is bijvoorbeeld geen geld of door problemen van ouders geen aandacht voor het kind. Soms is het zelfs zo dat kinderen en jongeren niet meer thuis kunnen wonen. Denk aan kinderen die op een leef- of behandelgroep, in een crisiscentrum of een pleeggezin wonen. Het Vergeten Kind zet zich in om het leven van deze kinderen te verbeteren.  

Unforgettables 3

Wat doen The Unforgettables? 

The Unforgettables zijn de jongerenambassadeurs van Het Vergeten Kind. The Unforgettables helpen Het Vergeten Kind door hun verhaal te vertellen. De jongeren zijn bij aanmelding tussen de 15 en 18 jaar en woonden (of wonen nog steeds) in een kwetsbaar gezin, in een pleeggezin, op een (gesloten) leefgroep, in een gezinshuis of bijvoorbeeld in een kamertrainingscentrum. Ze willen graag vertellen over hun leven, wat zij hebben meegemaakt en wat er verbeterd moet worden in de jeugdzorg. The Unforgettables zijn heel belangrijk voor Het Vergeten Kind, want zij weten bijvoorbeeld hoe het is om: 

  • te moeten zorgen voor andere kinderen in het gezin; 
  • van groep naar groep te verhuizen; 
  • veel verschillende hulpverleners te zien; 
  • lang te moeten wachten op passende hulp; 
  • geen goede psychische hulp te krijgen om trauma’s te kunnen verwerken. 

En we hebben gemerkt dat wanneer de politiek en de media van The Unforgettables zelf horen wat er mis is en wat er anders moet, er beter wordt geluisterd! 

Wat verwachten wij van je als je een Unforgettable wilt worden? 

Als je een Unforgettable wilt worden, is het belangrijk dat je je verhaal durft te vertellen. Maar dat hoef je natuurlijk niet meteen te doen. Je hebt een hoop meegemaakt en het zou niet fijn zijn om dat zomaar op tafel te gooien. Hierin begeleiden we jou en je hoeft uiteraard niet te praten over de details of over dingen waar je het liever niet over hebt. Ook is het fijn als je de jeugdzorg goed begrijpt en een duidelijk idee hebt over hoe dit anders moet.

In 3 jaar krijg je meerdere trainingsweekenden en trainingsdagen, waar we met alle Unforgettables samen komen. Op die dagen worden er workshops gegeven waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan weerbaarheidstrainingen, sporttrainingen en heel belangrijk: mediatrainingen. Zo zul je zelfverzekerd genoeg zijn om jezelf goed te kunnen verwoorden. Tot slot krijg je heel veel nieuwe sociale contacten! 

unforgettables 2

Aanmelden 

Denk je nu... ‘JA! Unforgettable worden is echt iets voor mij!’ Meld je dan bij ons aan en vul de vragenlijst in.

 AANMELDEN

Het is voor ons ook belangrijk om te weten of jouw ouders/verzorgers en/of voogd ermee instemmen dat je Unforgettable wilt worden. Daarom is het belangrijk om dus ook de naam van één van je ouders/verzorgers in te vullen en zijn of haar e-mailadres en telefoonnummer. 

Na je aanmelding 

Nadat je je hebt aangemeld, neemt iemand uit ons team contact met je op. We plannen dan een gesprek in om kennis met je te maken en over The Unforgettables te vertellen. Na dit gesprek hoor je van ons of wij je geschikt vinden om lid te worden van The Unforgettables en maak je hier zelf ook een beslissing over. 

Heb je voor nu nog vragen, mail gerust naar [email protected]

Unforgettables 1

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner