Maak kennis met vriend Glen Faria

“Laatst zei een meisje bij Het Vergeten Kind, een stichting die kwetsbare kinderen steunt, dat het net leek alsof ik zinnen uit haar dagboek had opgeschreven. Dat doet me meer dan 100 miljoen streams." (Uit Trouw, 24 april 2020)

Glen groeit op in de Amsterdamse Bijlmer en dat heeft hem veel verhalen opgeleverd die hij verwerkt in zijn muziek. Toen hij 20 was, werd hij één van de mede-oprichters van de theatergroep Likeminds en was hij onderdeel van de succesvolle groep Flinke Namen. Nadat hij met Flinke Namen vele festivals, waaronder Lowlands en Pinkpop, plat speelde en enkele hits scoorde, kiest Glen in 2013 voor een solocarrière.

Alhoewel Glen in de muziekwereld al lang een gevestigde naam is, kreeg hij landelijke bekendheid door zijn deelname aan het programma ‘Beste Zangers’ in 2018. Davina Michelle zong zijn nummer ‘Duurt te lang’ dat vervolgens elf weken op nummer 1 stond. Ook zong Tino Martin Glen’s ‘Zij weet het’ dat ook een dikke Top 40-hit werd. Het leerde Glen dat zijn nummers misschien wel zijn verhaal zijn, maar dat het ook het verhaal van een andere artiest én van de luisteraar kan zijn. Inmiddels combineert Glen al enkele jaren zijn soloprojecten met het schrijven van liedjes voor andere artiesten, zoals Maan, Trijntje Oosterhuis en Ali B.

Door zijn rake teksten vroeg Het Vergeten Kind hem in 2019 om een lied te schrijven om vergeten kinderen een hart onder de riem te steken. Dat lied werd het prachtige 'Je bent niet alleen' dat uitkwam tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2019. Nog steeds zijn we zo blij dat hij dit belangeloos heeft geschreven en met ambassadeur Johnny de Mol en Unforgettables (leden jongerenraad) ingezongen heeft. Sindsdien is Glen een zeer geliefde Vriend van Het Vergeten Kind en de jongeren zijn echt dol op hem. 

Glen Faria HHA 2024

“Ik leg mijn hand op je gebroken hart. Al weet ik dat ik ‘m niet lijmen kan. Dit is een plek waar je welkom bent. Geef de moed niet op, want je bent niet alleen…” (Uit het nummer ‘Je bent niet alleen’.)

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner