de week van het vergeten kind

Tijdens de week van Het Vergeten Kind vragen we speciale aandacht voor een thema rondom kwetsbare kinderen in Nederland. We geven ze een stem en laten ze zelf hun verhaal vertellen. We organiseren verschillende activiteiten door het hele land en we reiken de Hartenhuis Award uit aan de meest inspirerende hulpverleners. De Week vindt sinds 2014 plaats en is altijd van 29 januari tot en met 4 februari.

Petitie overhandiging 2023Tijdens de Week van Het Vergeten Kind is er een thema zoals een urgent probleem of een belangrijk onderwerp. We proberen deze op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen. Dit is noodzakelijk omdat er nog steeds duizenden kinderen in Nederland zijn die geen fijne thuissituatie hebben. Bij ruim 55.000 gaat het zo mis, dat thuis wonen niet meer mogelijk is. Al deze kinderen zijn enorm kwetsbaar en als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. Ze missen de aandacht en veiligheid die ze hard nodig hebben om stabiel op te groeien. Als je dit leest, dan wil je wat doen! Tijdens de Week van Het Vergeten Kind voeren wij daarom actief campagne.

Thema's week van het vergeten kind

Ter herinnering aan...

Stichting Het Vergeten Kind organiseert sinds 2014 de Week van Het Vergeten Kind, van 29 januari t/m 4 februari. Ter lieve herinnering aan Guusje Nederhorst houden we deze dagen in ere want 29 januari is de sterfdag van Guusje en 4 februari was haar verjaardag, maar ook de dag waarop ze is begraven. Het Vergeten Kind heette van 2007 tot en met 2013 de Guusje Nederhorst Foundation.

wat kun jij doen

Wij strijden voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren. 

Ik word donateur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner