Programma Week van Het Vergeten Kind 2024

Maandag 29 januari
WERKPAKKET IN GESPREK OVER AANDACHTSVOLLE JEUGDZORG
Het Vergeten Kind heeft een werkpakket ontwikkeld om hulpverleners te inspireren met elkaar in gesprek te gaan over aandachtsvolle zorg en hoe dit beter kan. In gesprek over aandachtsvolle jeugdzorg draait om zes basisprincipes. Werken vanuit deze basisprincipes zorgt ervoor dat kinderen zich beter gezien en gehoord voelen. 

Dinsdag 30 januari
ONLINE SYMPOSIUM
Het online symposium biedt praktische richtlijnen aan gemeenten, zodat zij het belang van aandacht kunnen integreren in hun beleid en aanbestedingen. Cathalijne Dortmans (wethouder en voorzitter van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs) licht de rol van gemeenten in aandachtsvolle jeugdzorg toe. Ambassadeur Jamai Loman (zanger en presentator) presenteert het online symposium. Kijk het online symposium hier terug. 

Donderdag 1 februari
EVENEMENT NIEUWSPOORT VOOR TWEEDE KAMERLEDEN 

Bij dit evenement spreekt Het Vergeten Kind met Tweede Kamerleden over het belang van aandacht in jeugdzorg. Ervaringsdeskundigen delen hun persoonlijke verhalen. Ten slotte reikt de stichting Hartenhuis-koffertjes uit met daarin hun visie op jeugdzorg. Het doel van dit evenement is dat bij alle voorstellen over jeugdzorg, Tweede Kamerleden zichzelf, de minister en staatssecretaris de vraag stellen of het voorstel tot meer positieve aandacht voor kinderen in jeugdzorg leidt.

Vrijdag 2 februari
UITREIKING HARTENHUIS AWARDS
Ieder jaar reikt de stichting tijdens de Week van Het Vergeten Kind de Hartenhuis Award uit aan een organisatie, initiatief, groep of persoon die zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. Het Vergeten Kind hoopt dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om met aandachtsvolle zorg aan de slag te gaan. Ambassadeurs Saar Koningsberger (actrice en presentatrice) en Juvat Westendorp (acteur) verzorgen de presentatie van de uitreiking. Zangeres Numidia wordt deze dag verwelkomd als nieuwe ambassadeur van Het Vergeten Kind en treedt op.
 

Kom voor ze op

Kijk wat jij kan doen

gebrek aan aandacht 

Ervaringsdeskundigen en hulpverleners vertellen hun verhaal.

Lees ze hier

Hulpverlener?

Ga het gesprek aan. Lees onze tips en vraag gratis het inspirerende werkpakket aan.

Lees hoe

Gebrek aan aandacht maakt kinderen kapot

Lees meer over deze campagne