“Ik zou willen dat er gedacht werd in mogelijkheden, dat ik oprechte liefde en acceptatie had gehad" - Jules (21 jaar) 

inspiratie voor wethouders jeugd(zorg)

Als wethouder jeugdzorg sta je voor een pittige klus nu de jeugdzorg onder enorme druk staat. Stichting Het Vergeten Kind zet zich dagelijks in om de jeugdzorg te verbeteren en doet dat bij voorkeur samen met de wethouders. Benieuwd wat we jou kunnen bieden? Bekijk dan deze webpagina vol met kennis en inspiratie om jeugdzorg in jullie gemeente op de lange termijn kwalitatief en toegankelijk te organiseren. Hier lees je meer over wat je er kunt vinden.

Brieven van ervaringsverhalen

Onze jongerenraad, The Unforgettables, bestaat uit 30 jongeren die - met elk hun eigen unieke verhaal - de stem vertegenwoordigen van de 100.00 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Vier van hen schreven een brief met hun ideeën voor wethouders over een betere jeugdzorg. Als zij het voor het zeggen hadden, wat zouden zij dan als eerste aanpakken? Dat lees je in hun verhalen.

SAMEN DE JEUGDZORG ANDERS ORGANISEREN 

De Wereld van Aandacht is een toekomstperspectief dat wij hebben opgesteld als inspiratie voor de transformatie van de jeugdhulp. We beschrijven de problemen van nu en de oplossingen voor een betere toekomst. Ook geven we concrete ideeën hoe de jeugdzorg anders te organiseren en laten we zelf zien hoe het anders kan in onze kleinschalige woonvoorziening Heppie (t)Huis. Wil je meer lezen over hoe we samen de jeugdzorg anders kunnen organiseren? Bekijk dan deze pagina.

EXTRA AANDACHT VOOR DE VERGETEN KINDEREN IN JOUW GEMEENTE

We organiseren activiteiten waar kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn, uit jouw gemeente aan mee kunnen doen. Tijdens deze activiteiten kunnen zij echt even kind zijn en positieve herinneringen maken. De gemeente is onze partner in het contact met de gezinnen. Zo werken we al met ruim honderd gemeenten samen. Ben jij op zoek naar manieren om direct iets te doen voor de vergeten kinderen uit jouw gemeente? Lees dan meer over onze activiteiten. 

Heppie Tour