PRogramma 

Vrijdag 28 januari
SYMPOSIUM ‘GESLOTEN JEUGDZORG: OP ZOEK NAAR HET ALTERNATIEF’
Wat moet er veranderen om te zorgen dat aan kinderen die nu in de gesloten jeugdzorg worden geplaatst, betere en meer passende hulp wordt geboden? Die vraag staat centraal tijdens het symposium op 28 januari 2022. Iedereen in de jeugdzorgsector die mee wil denken over een alternatief voor JeugdzorgPlus, is welkom om deel te nemen. Er zijn diverse kennis- en inspiratiesessies, o.a. van ervaringsdeskundigen van ExpEx. 

Kijk hier het symposium terug

Maandag 31 januari en dinsdag 1 februari
TOUR LANGS HET WERKVELD EN MEDIA
We gaan met ervaringsdeskundigen, Margot Ende en enkele van onze ambassadeurs op pad met een truck die is ingericht als slaapkamer in de gesloten jeugdzorg. We nodigen belangrijke stakeholders uit voor een goed gesprek in deze wagen. De aanbevelingen in ons manifest zijn uitgangspunt van het gesprek. We willen van stakeholders horen wat ze van de aanbevelingen vinden en wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan het stoppen van gesloten jeugdzorg. 

Donderdag 3 februari
KLEINE MANIFESTATIE IN DEN HAAG 
De tour strijkt op donderdag neer op het Plein in Den Haag. Dezelfde truck is daar het middelpunt van een mooi opgetuigd en indrukwekkend statement. De ervaringsdeskundigen, hulpverleners en onze ambassadeurs zijn daarbij aanwezig. We zijn in Den Haag om de landelijke politiek aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Woordvoerders jeugdzorg uit de Tweede Kamer worden uitgenodigd om langs te komen, met de jongeren en hulpverleners te praten en het manifest van ons aan te nemen.

Vrijdag 4 februari
UITREIKING HARTENHUIS AWARD
We sluiten de Week van Het Vergeten Kind af met een verrassingsbezoek aan de winnaar(s) van de Hartenhuis Award. Deze reiken we uit aan een aantal hulpverleners, omdat zij iets bijzonders betekenen voor jongeren die met gesloten jeugdzorg te maken hebben (gehad). Door de wijze waarop zij hen hebben geholpen, zijn zij een inspirerend voorbeeld. 

Stop gesloten jeugdzorg

TEKEN DE PETITIE

Lees welke impact gesloten jeugdzorg heeft

Verhalen

STRIJD MEE, word donateur

JA, ik word donateur!

Wil je ook je verhaal kwijt of om advies vragen? Je kunt anoniem contact opnemen met een hulpverlener. 

MIND Korrelatie