zoveel meer dan zomaar een vakantie

Bij onze vakanties en weekenden draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Even ontspannen met leeftijdsgenoten. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht.

Aandacht is hét keyword tijdens onze vakanties en weekenden. Op basis van alle verhalen van vergeten kinderen, (inter)nationale onderzoeken, succesvolle en minder succesvolle pilots weten we: alles begint met aandacht. Daarom hebben wij de aanpak ‘het Klimaat van Aandacht’ ontwikkeld. 

Bij deze aanpak ligt de focus op het creëren van een veilige omgeving waarin kinderen de volle aandacht krijgen en gezien en gehoord worden. Het vormt de basis van een positief pedagogisch klimaat waarin alle kinderen zich welkom voelen en zich kunnen ontwikkelen. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met zogenoemd ‘moeilijk gedrag’. En draait om de houding van volwassenen. 

 

Al onze 600 vrijwilligers zijn getraind in het Klimaat van Aandacht. Kenmerkend aan deze aanpak is dat het de nadruk legt op de vaardigheden van het kind en op de dingen die een kind goed doet en juist wel kan. Bij Heppie Vakanties & Weekenden zijn er duidelijke grenzen en wordt er structuur geboden. De vrijwilligers spelen altijd mee, dat is leuk en gezellig en het zorgt ervoor dat gedrag makkelijker bijgestuurd kan worden om conflicten te voorkomen. Op die manier lukt het dan vaak wel om mee te doen met de groep en vrienden te maken.

Vrijwilliger aan tafel met kind

Groeien van positieve aandacht
Het resultaat is vaak direct zichtbaar. Doordat kinderen zich gezien en gehoord voelen, kunnen kinderen ontspannen en genieten. Ze voelen zich op hun gemak, krijgen moed om door te gaan en extra zelfvertrouwen. Daarnaast worden kinderen nog veerkrachtiger. Kortom: Het maakt kinderen sterker. Kinderen kunnen zich ontplooien waardoor ze een toekomst hebben om naar uit te kijken.

Vrijwilliger Natasja: “kinderen stralen en groeien”

Natasja heeft in acht jaar tijd al bijna dertig vakanties begeleid: “Fysiek ben ik na een week helemaal gesloopt. Maar mentaal krijg ik er zoveel energie van. Ik vind het fantastisch om kinderen te zien stralen en groeien. En te weten dat ze op deze week weer een jaar kunnen teren.” Meer lezen? >> 

GEef jij kinderen een plek om op adem te komen? 

Doneer hier

Volg de bouw!

van Hotel Heppie Veluwe

Lees de blog

Heppie IS MEER DAN ZOMAAR EEN VAKANTIE 

Plezier, ontspanning en persoonlijke aandacht, daar draait het om in Hotel Heppie

Wat doen we precies?

Help jij met je bedrijf? 

Lees hoe je kan meehelpen