Heppie is zoveel meer dan zomaar een vakantie

Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht.

Met de methode ‘Klimaat van aandacht’ geven we bij Heppie Vakanties & Weekenden de kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan. Deze werkwijze is het resultaat van jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met moeilijk gedrag. Een positieve sfeer staat daarbij centraal. Zo heeft elk kind een geweldige tijd. Tijdens de activiteiten wordt de zorg voor de kinderen en jongeren overgenomen door onze zorgvuldig geselecteerde en goed getrainde vrijwilligers.

KLIMAAT VAN AANDACHT

Onze ruim 600 vrijwilligers begeleiden de kinderen en jongeren aan de hand van onze eigen speciale methode: ‘Klimaat van Aandacht’. Deze methodiek staat voor erbij horen, positieve aandacht, positieve herinneringen creëren en samen spelen.

Onze vrijwilligers gaan uit van de vaardigheden van het kind en leggen de nadruk op de dingen die een kind goed doet en juist wel kan. Bij Heppie Vakanties & Weekenden zijn er duidelijke grenzen en wordt er structuur geboden. De vrijwilligers spelen altijd mee, dat is leuk en gezellig én het zorgt ervoor dat gedrag makkelijker bijgestuurd kan worden om conflicten te voorkomen. Op die manier lukt het dan vaak wel om mee te doen met de groep en vriendjes te maken.

HEPPIE VRIJWILLIGERS

Heppie vrijwilligers zijn te herkennen aan hun enorme betrokkenheid in de omgang met de kinderen. Zij begeleiden de kinderen op een respectvolle, positieve en duidelijke manier waardoor er een basis van vertrouwen ontstaat tussen de vrijwilligers en de kinderen.

Als Hotel Heppie Veluwe er staat, dan zijn we er helaas nog niet. Ieder jaar willen we duizenden kinderen een onvergetelijke tijd bieden. We zijn voor het uitvoeren van Heppie Vakanties & Weekenden afhankelijk van donaties. Met jouw steun kunnen kinderen weer even echt kind zijn en de veerkracht opdoen om het dagelijks leven weer aan te kunnen. Help je mee?

Doneer nu

Vrijwilliger Henk: lol, humor en samenwerken

De 34-jarige Henk is in het dagelijks leven officier bij de Koninklijke Landmacht. “Ik kwam bij Heppie omdat ik een positieve bijdrage  wilde leveren".

Lees hier het verhaal van Henk

Natasja Froger: Heppie Ambassadeur

Natasja Froger zet zich al jaren in voor Het Vergeten Kind en in het bijzonder voor de Heppie Vakanties & Weekenden. Heppie heeft een speciaal plekje in haar hart.

Lees waarom

GEef jij vergeten kinderen een plek om op adem te komen? 

Doneer hier

Waarom nog een hotel?

Alle kwetsbare kinderen verdienen het om gewoon onbezorgd kind te kunnen zijn

Lees waarom

Heppie IS MEER DAN ZOMAAR EEN VAKANTIE 

Plezier, ontspanning en persoonlijke aandacht, daar draait het om in Hotel Heppie

Wat doen we precies?

Over het project Heppie Veluwe

Wat willen we realiseren?

Help jij met je bedrijf? 

Lees hoe je kan meehelpen

FAQ Hotel Heppie Veluwe

Veel gestelde vragen