DierenPark Amersfoort en de Leo's bezorgen 300 kinderen onvergetelijke dag tijdens Zomertour

15 augustus 2017

Vandaag beleefden 300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland een fantastisch dagje uit in DierenPark Amersfoort, met hulp van meer dan 200 jonge vrijwilligers: de Leo’s uit heel Europa. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie. Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim 3000 kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. DierenPark Amersfoort is de achtste in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openen.

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Een dagje mee op de Zomertour is daarom erg belangrijk om echt even kind te kunnen zijn.

Dierenpark Amersfoort 1 zomertour 2017

Samira 10 jaar: "Het was een superleuke dag! Het was allemaal mooi, de olifanten vond ik het leukste. Wanneer gaan we weer en komen jullie dan weer?" 
"In samenwerking met onder meer DierenPark Amersfoort, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met ca. 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat DierenPark Amersfoort en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.", aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind. 

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, fotograaf Monique Bakker en samenwerkingspartners zoals DierenPark Amersfoort die deze dag mogelijk maakten!

Dierenpark Amersfoort 2 zomertour 2017

DierenPark Amersfoort
 

Dierenpark Amersfoort 3 zomertour 2017DierenPark Amersfoort is de meest speelse dierentuin van Nederland. Kinderen leren de dieren op een unieke manier kennen via de Klim Alles-route, zij kunnen boven de beren klauteren, langs de hyena’s glijden en tussen de leeuwen opduiken. Het kindgerichte park ligt midden in het bos en is een goede plek voor een zorgeloos dagje uit voor deze kinderen.  

Leo’s en het Leo Europa ForumDierenpark Amersfoort 4 zomertour 2017

Een Leo Club is een serviceclub voor jonge mensen van 18 tot 30 jaar die regelmatig bij elkaar komt om service aan te bieden aan de maatschappij. Het is een jongerenvereniging die activiteiten organiseert ten bate van goede doelen. Dit komt voor uit het ideaal dat ze iets voor anderen in onze samenleving kunnen betekenen. Leo staat voor Leadership, Experience en Opportunity. Tijdens het Leo Europa Forum 2017, een jaarlijks internationaal evenement voor Leo’s uit heel Europa, Dierenpark Amersfoort 5 zomertour 2017organiseren de Leo’s een bijzondere dag voor de kinderen van Het Vergeten Kind. 230 internationale Leo’s gaan samen met 300 kinderen en hun begeleiders een dag op stap. De Leo’s zijn onderdeel van de organisatie Lions Clubs International.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dierenpark Amersfoort 6 zomertour 2017Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

meer over de zomertour

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner