voor alle kwetsbare kinderen in nederland

Er zijn in ons land duizenden kinderen die niet gewoon kind kunnen zijn. Omdat ze noodgedwongen opgroeien in een opvanglocatie. omdat ze mishandeld, verwaarloosd of verlaten zijn. Of omdat ze thuis wonen, maar heel veel problemen en/of armoede hebben.

Voor al deze kwetsbare kinderen is er Het Vergeten Kind. Wij voeren een programma dat bestaat uit twee strategische pijlers. Want het geven van hulp aan deze kinderen houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Om echt het verschil te kunnen maken, is er meer nodig. 

pijler 1 directe hulp

Vanuit pijler 1 ‘Directe hulp’ organiseren we activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Zo organiseren we evenementen op het gebied van sport en spel en bieden we vakanties en weekendjes weg aan. Door dit soort activiteiten en projecten te bieden kunnen kinderen ontspannen, samen plezier maken, spelen, sporten, kortom gewoon kind zijn. Ze krijgen positieve aandacht, zijn veel buiten en volgen een vaste structuur, onder begeleiding van zorgvuldig geselecteerde en getrainde professionals en vrijwilligers.

pijler 2 structurele verbetering

Alle kinderen in Nederland verdienen het om gewoon kind te zijn. Met pijler 2 richten we ons op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Dit doen we bijvoorbeeld door elk jaar aandacht te vragen voor een specifiek thema. We ondernemen initiatieven om de verantwoordelijke instanties in actie te laten komen. We voeren onderzoek uit en we vragen om hulp. Veel hulp voor deze duizenden kinderen. Want zonder die hulp zullen deze kinderen nooit weten hoe een kinderleven eigenlijk hoort te zijn: zorgeloos, vrolijk en veilig.

onze programma's structurele verbetering

Samen sterker

"Het Vergeten Kind is blij met de betrokkenheid en steun van haar ambassadeurs, vrienden, vrijwilligers en donateurs. Een positieve verandering bewerkstelligen lukt alleen als we samen de handschoen oppakken. Daarom zijn we zo blij met die steun. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat vergeten kinderen hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Een toekomst waarin een lach geen uitzondering meer is, maar een recht."

Joep Verboeket - algemeen directeur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner