Wij richten ons op alle kwetsbare kinderen en jongeren die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie in nederland

100

Duizend

kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek

55

Duizend

kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen

 

 


Ons programma
Het geven van hulp aan deze kinderen houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind voert een programma met twee strategische pijlers. Met pijler 1 ‘Directe hulp’ organiseren we activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Met pijler 2 richten we ons op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. En de kinderen die noodgedwongen opgroeien in een opvanglocatie geven we een kindvriendelijke leefomgeving.  

Is dat alles?
Nee! We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen weten hoe deze vergeten kinderen in Nederland worden opgevangen. Soms gewoon bij jou om de hoek. Op een geheime locatie, om hun veiligheid te garanderen. Ook willen we dat niemand vergeet hoeveel kinderen er in ons land zijn die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. We ondernemen initiatieven om de verantwoordelijke instanties in actie te laten komen. En we vragen om hulp. Veel hulp voor deze duizenden kinderen. Want zonder die hulp zullen deze kinderen nooit weten hoe een kinderleven eigenlijk hoort te zijn: zorgeloos, vrolijk en veilig.

Doneer nu lees over onze directe hulp lees over onze structurele verbetering
 

Samen sterker

"Het Vergeten Kind is blij met de betrokkenheid en steun van haar ambassadeurs, vrienden, vrijwilligers en donateurs. Een positieve verandering bewerkstelligen lukt alleen als we samen de handschoen oppakken. Daarom zijn we zo blij met die steun. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat vergeten kinderen hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Een toekomst waarin een lach geen uitzondering meer is, maar een recht."

Joep Verboeket - algemeen directeur

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner