zomertour

De zomervakantie betekent voor veel kinderen in Nederland: genieten. even niet naar school hoeven maar lekker buiten spelen met vrienden. Lang opblijven, films kijken of dagjes uit naar het strand, een dierentuin of pretpark. Gezellig logeren bij opa en oma en spelletjes doen. Of op vakantie gaan. Helaas hebben niet alle kinderen in Nederland zoveel zomerplezier en daarom is er: de zomertour.

In ons land wonen ruim 100.00 kinderen die opgroeien in een gezinssituatie met meerdere problemen: deze kinderen gaan veelal niet op vakantie of een dagje uit omdat er geen geld voor is. Ook zijn er ruim 55.000 kinderen die noodgedwongen verblijven in een opvanglocatie: daar is veelal geen budget voor een dagje uit of een weekend weg, laat staan een vakantie. Met de Zomertour brengen wij hier verandering in.

Over de Zomertour

Speciaal voor alle kwetsbare kinderen in Nederland organiseert Het Vergeten Kind sinds 2015 de Zomertour. Tijdens de Zomertour nemen wij zoveel mogelijk kinderen mee op pad voor een leuk dagje uit naar een museum, dierentuin of attractiepark. Dit kunnen wij alleen doen dankzij de hulp van anderen.

Gedurende de hele zomer openen diverse attractie- en dierenparken in Nederland geheel belangeloos hun deuren om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen een onvergetelijk dagje uit te bezorgen. Daarnaast krijgen we hulp van bijvoorbeeld vervoerders die de kinderen naar de locatie brengen en weer ophalen, van cateringbedrijven die zorgen voor eten en drinken en van vrijwilligers die de dagjes uit voorbereiden en begeleiden.

Onze ambassadeurs

Tijdens de Zomertour gaan de ambassadeurs en vrienden van Het Vergeten Kind regelmatig mee tijdens een dagje uit om de kinderen persoonlijke aandacht te geven. Dit doen ze omdat ze het belangrijk vinden dat juist deze kinderen ongedwongen lol hebben en gewoon even kind kunnen zijn.

Wil je meer weten over de Zomertour? Lees de veelgestelde vragen hieronder of stuur een e-mail naar events@hetvergetenkind.nl

zomertour 2017

Wanneer we de verdeling maken, houden we rekening met vele factoren zoals de afstand van de woonplaats naar het betreffende park, de vakantieperiode, leeftijd en deelname in het verleden. Veranderen van park is daarom vrijwel ondoenlijk.

Een week van tevoren ontvang je van ons een e-mail waarin precies staat hoe laat je klaar moet staan en hoe laat je wordt opgehaald. De vertrektijden van de bussen zijn heel stipt, dit betekent daarom dat iedereen een kwartier voor de vertrektijd aanwezig moet zijn. De bus vertrekt op het genoemde tijdstip dus zorg echt dat je op tijd bent. We moeten hierin streng zijn omdat anders overal uitloop ontstaat.

Een week van tevoren ontvang je van ons een e-mail. Hierin staat een telefoonnummer van de busmaatschappij welke je kunt bellen in het geval van vertraging.

Je kunt dit tot zeven werkdagen voor het evenement kosteloos wijzigen. Gebeurt dit later dan kun je alsnog wijzigen maar dan zijn de kosten voor de bus voor jouw rekening.

Jazeker, dit kan. De brandstofkosten zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor eventuele parkeerkosten, tenzij wij dit anders aangeven.

Alle kaarten zijn al door ons vergeven. Je kunt wel in het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’ aangeven dat je met extra personen wilt komen en met hoeveel. Mocht dan na inventarisatie blijken dat wij toch kaarten over hebben dan nemen wij contact met je op.

Kan een kind niet mee, om welke reden dan ook, dan kun je een ander kind meenemen. Lukt dit niet, geef het dan aan ons door dan kunnen wij nog anderen uitnodigen. Zijn er op de dag zelf minder kinderen aanwezig dan vooraf is doorgegeven dan berekenen wij deze kosten aan je door, tenzij je minimaal 3 werkdagen van tevoren aan ons hebt doorgegeven dat je met minder kinderen komt.

Wij zorgen voor een lunch (patat) met een snackje en 1 drankje. Wil je meer consumpties, dan kun je dit zelf meenemen of ter plaatse aanschaffen.

Zeker. Wij zorgen voor een lunch (patat) met een snackje en 1 drankje en zelf mag je meer meenemen.

Hiermee houden wij rekening, zo zijn er bijvoorbeeld kaassoufflés aanwezig.

Rekening houden met alle diëten en allergieën is voor ons ondoenlijk. Daarom het verzoek om in zo’n geval zelf vervangend eten en/of drinken mee te nemen.

Wij raden het gebruik van alcohol tijdens deze evenementen af en van de door ons verstrekte consumptiebonnen kun je dan ook geen alcoholische dranken halen. Indien er wel alcohol wordt genuttigd, zijn de begeleiders van de kinderen hiervoor verantwoordelijk en/of aansprakelijk.

De begeleiders zijn verantwoordelijk voor de kinderen en wij kunnen deze veiligheid en verantwoordelijkheid niet overnemen. Daarom komt een kind altijd met begeleider en willen wij graag 1 begeleider per 4 kinderen.

Om veiligheid en plezier te kunnen garanderen, willen wij graag 1 begeleider per 4 kinderen.

Wij hebben deze capaciteit niet en kunnen daarom geen verantwoordelijkheid hiervoor dragen of nemen.

De begeleider is verantwoordelijk voor de kinderen. Dit betekent dat de begeleider ervoor zorgt dat de kinderen op tijd zijn bij de bus, optreedt bij eventuele conflictsituaties, problemen voorkomt en/of oplost en overzicht heeft over welke kinderen er mee zijn. Tip: zorg ervoor dat de kinderen hetzelfde gekleed zijn of te herkennen zijn aan een bepaalde kleur of item. Of maak voor jezelf vooraf een smoelenboek.

Er is altijd pers aanwezig, zodat wij onze activiteiten kenbaar kunnen maken en aandacht vragen voor ons werk en de problematiek. Daarnaast is er ook altijd een fotograaf van ons aanwezig die foto’s maakt voor de website en socialmediakanalen.

Dit begrijpen wij uiteraard en wij hebben veel respect voor privacy en veiligheid. Geef dit daarom van tevoren aan op het aanmeldformulier. Voor de pers maken wij zichtbaar dat deze mensen niet in beeld mogen middels opvallende polsbandjes, deze delen we uit in de bus. Zit je niet in de bus, vraag er dan naar bij aankomst in het park bij een medewerker van Het Vergeten Kind. Ook kunnen de mensen het zelf nog extra benadrukken bij de pers. Deze oplossing werkt over het algemeen goed maar het is niet voor honderd procent dekkend. Wees er daarom altijd alert op en zorg ervoor dat alle deelnemers van dit beleid en deze oplossing op de hoogte zijn.

Je kunt het downloaden via onze website en/of socialmediakanalen. We sturen het niet na.

Dat is vervelend, echter kunnen we dit achteraf niet meer aanpassen of verwijderen. Daarom is ons advies om alert te zijn op het niet-filmen/fotograferen beleid.

Ook wij zijn zeer actief op meerdere socialmediakanalen maar ‘inchecken op locatie’ of foto’s delen doen wij niet zomaar want we hebben te maken met een kwetsbare doelgroep. Wij waken voor de veiligheid van de begeleiders en kinderen en we gaan hier dan ook heel voorzichtig mee om. We raden je daarom aan om dit niet te doen en te wachten tot wij foto’s en of filmpjes publiceren welke je vervolgens kunt delen.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

word partner