Veelgestelde vragen 3FM Serious Request en Het Vergeten Kind

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou en heel Nederland geld in voor Het Vergeten Kind van 18 t/m 24 december 2022 vanuit het Glazen Huis in Amersfoort.

3FM Serious Request is 24 uur per dag live te volgen. Natuurlijk via de radio, maar ook via NPO 1 extra, de 3FM-website en op de social kanalen van 3FM. Ook zijn er regelmatig updates op NPO 1.

In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen bijvoorbeeld verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam. Vaak geven ze zichzelf de schuld van de situatie. 

Met 3FM Serious Request willen we kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

Tijdens speciaal georganiseerde activiteiten overladen getrainde begeleiders de kinderen met positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie. Het geeft zelfvertrouwen en veerkracht, waardoor kinderen sterker in het leven staan en beter met de problemen thuis kunnen omgaan.

Het Vergeten Kind zet zich in voor een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Helaas is dat voor ruim 100.000 kinderen niet het geval. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam. Vaak geven ze zichzelf de schuld van de situatie. 

Ons doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

Het Vergeten Kind werkt door middel van: 

1- Kinderprogramma’s

Door kinderactiviteiten zoals een vakantie, uitje of weekend weg kunnen kinderen 'gewoon' kind zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen. Dat noemen wij  Heppie Vakanties & Weekenden, Heppie Tour, Heppie Evenementen en we delen we Heppie Boxen uit.  

 2 - Duurzaam betere zorg voor kinderen

Door middel van beleidsbeïnvloeding, onderzoeken en ervaringsdeskundigen jagen we de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van kinderen centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. Met ons Heppie (t)Huis laten we zien hoe zorg beter georganiseerd kan worden. Met het initiatief OuderWijzer hebben we als doel dat ouders zich met meer aandacht voorbereiden op het ouderschap en praten over twijfels en problemen.

Tijdens 3FM Serious Request worden er donaties gedaan, komen er mensen in actie en is het mogelijk om voor een bepaald bedrag een plaat aan te vragen.

Binnenkort kun je je donatie weer via 3fm.nl/doneer en 3fm.nl/plaat doen. Wil je nu al graag een donatie achterlaten voor 3FM Serious Request, kan dat via onderstaande gegevens.

IBAN NL83 RABO 0172 4314 84
t.n.v. 'Stichting Het Vergeten Kind'
o.v.v. '3FM Serious Request'

  • Voor €10,- krijgt één kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto's van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we één kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we één vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Dat maken we binnenkort bekend.