De zomer van Steve

“Ik kijk totaal niet uit naar komende zomervakantie…”

De zomer is voor veel kinderen in Nederland een zorgeloze periode. Lekker veel vrije tijd en leuke dingen doen met vriendjes of het gezin. Maar voor honderdduizend kinderen is de zomer helemaal geen zorgeloze tijd. Zij groeien op in een moeilijke thuissituatie, of kunnen zelfs niet meer thuis wonen. Voor deze kinderen is de zomer vaak een lange, lastige periode. Zo ook voor de zeventienjarige Steve.

Steve.pngBij Steve thuis werd de situatie op zijn vijftiende onhoudbaar, zijn ouders hadden constant ruzie en dat had zijn weerslag op Steve. Hij begon zich te mengen in de ruzies en koos vaak partij voor zijn moeder, wat zijn vader dan weer woedend maakte. De kinderrechter besloot dat het beter voor het gezin was als Steve tijdelijk uit huis geplaatst zou worden. Dat tijdelijk is nu al ruim twee jaar met vier verhuizingen.
 
Boos op de hele situatie
Steve woont nu sinds zes maanden in een leefgroep. Daar lijkt hij wat beter zijn draai te vinden, maar hij blijft boos op de hele situatie. Hij vindt het onbegrijpelijk dat hij weg moest uit huis en kan dat maar moeilijk accepteren, dat laat hij ook zien in zijn gedrag met woede-uitbarstingen die soms fysiek worden. In de leefgroep waar hij nu woont, proberen ze hem zo goed mogelijk te begeleiden en op het rechte pad te houden. “Doordat mijn ouders zoveel ruzie hadden, moest ik weg! Dat is toch niet eerlijk?!” 

Uitzichtloze zomer
Steve zou tijdelijk uit huis geplaatst worden en hij verwachtte dan ook diezelfde zomer weer terug te zijn bij zijn ouders. Inmiddels zijn zijn ouders in een vechtscheiding beland, is Steve alleen maar bozer geworden door de hele situatie en lijkt komende zomer uitzichtloos voor hem. Hij heeft weinig connectie met de andere kinderen in de leefgroep… “Ik kijk totaal niet uit naar komende zomervakantie…”


Draag je bij aan de Onvergetelijke Zomer(box)?

Zomerbox24 150pxVoor vergeten kinderen als Steve is een vakantie of dagje weg in de zomer niet vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen is het zo belangrijk om iets te hebben om naar uit te kijken of weer even onbezorgd kind te kunnen zijn. Positieve momenten dragen bij aan hun welzijn en veerkracht. Deze zomer willen we 10.000 kinderen een onvergetelijke zomerervaring geven, zoals een uitstapje, een vakantie of een box vol verrassingen.

Je geeft al een Onvergetelijke Zomerbox voor € 15,-. Doe je mee?

Doneer een Zomerbox

Een TOFFE zomer

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke

Doneer als bedrijf

Draag met je bedrijf bij aan een onvergetelijke zomerervaring

Doneer nu