VERGETEN KINDEREN HEBBEN IN DE ZOMER VAAK NIETS OM NAAR UIT TE KIJKEN

De zomer is voor veel kinderen in Nederland een zorgeloze periode. Lekker veel vrije tijd en leuke dingen doen met vriendjes of het gezin. Maar voor duizenden kinderen is de zomer helemaal niet zo’n zorgeloze tijd.

Zij groeien op in een moeilijke thuissituatie, of kunnen zelfs niet meer thuis wonen. Voor deze kinderen is de zomer vaak een lange, lastige periode. Zij zouden er ook graag tussenuit willen, leuke dingen doen, net zoals hun leeftijdsgenootjes. Maar ze hebben helaas vaak weinig om naar uit te kijken. Zij kunnen hun thuissituatie vol problemen en zorgen niet ontvluchten. Kinderen die in een opvanglocatie of een gesloten instelling wonen kunnen er al helemaal niet op uit. Als ze na de zomervakantie terug op school komen, hebben deze kinderen geen leuke verhalen om te vertellen. Ze voelen zich anders en buitengesloten. 

Nu staat de zomervakantie voor de deur. We kunnen de problemen van deze vergeten kinderen niet oplossen, maar we kunnen ze wel even uit hun situatie halen. Zodat ze een lichtpuntje hebben om naar uit te kijken, weer op adem kunnen komen, zich even ‘gewoon’ kind voelen en zorgeloze zomerdagen hebben. En net als andere klasgenootjes na de zomervakantie iets hebben om op terug te kijken en over te vertellen in de klas.

Bezorg vergeten kinderen een Onvergetelijke Zomer(box)!

Voor vergeten kinderen is een vakantie of dagje weg in de zomer helemaal niet zo vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen is het zo belangrijk om iets te hebben om naar uit te kijken. Vrolijke zomeractiviteiten waarbij ze hun zorgen opzij kunnen zetten en zich weer kind voelen. Met de Onvergetelijke Zomerbox willen we deze zomer 10.000 kwetsbare kinderen een mooie zomerervaring geven. De Zomerbox is een box gevuld met speelgoed en spellen, of toegangskaarten voor een dagje naar een pretpark of festival. Of zelfs een uitnodiging voor een weekendje weg of een weekje vakantie. Een mooie zomerherinnering geeft deze kinderen de veerkracht om hun dagelijkse leven weer aan te kunnen. En geeft hen het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Dat is onbetaalbaar. 

Je geeft al een Onvergetelijke Zomerbox voor € 14,-. HELP je mee?

Ja, ik geef een vergeten kind een Onvergetelijke Zomer(box)