De zomer van Dalyshia

EEN KEER NAAR HET BUITENZWEMBAD WAS VOOR MIJ HET HOOGTEPUNT VAN DE VAKANTIE

Ondanks dat ik al mijn hele leven gewoon thuis woon, heb ik het niet altijd makkelijk gehad. Mijn ouders scheidden toen ik zes jaar was en daarna zag ik mijn vader nauwelijks. We hadden vaak geen geld om leuke dingen te doen of om op vakantie te gaan. Daar kwam ook nog eens bij dat ik op de basisschool ontzettend gepest werd. Ik had bijna geen vriendjes en vriendinnetjes en voelde me vaak alleen. 

DalyshiaIk bleef telkens alleen achter

Je zou denken dat ik uitkeek naar de zomervakanties, omdat ik dan zes weken lang van mijn pesters af was. Maar in werkelijkheid zat ik al die tijd thuis en had ik niets te doen. Vanwege onze financiële situatie was het niet mogelijk om leuke dingen te ondernemen en ik had ook niemand om mee af te spreken. De enige vriendin die ik had, ging in de zomervakantie vaak familie opzoeken in het buitenland. En zo bleef ik telkens alleen achter. Een keer naar een buitenzwembad was voor mij dan ook het hoogtepunt van de vakantie.

Doelwit van pesterijen

Na de zomer kwamen mijn klasgenootjes terug met de mooiste verhalen over hun vakanties. Ze waren met het vliegtuig naar een ver land geweest, of hadden drie weken gekampeerd in Frankrijk met hun familie. Maar ik had helemaal niets te vertellen. Ik had niks gedaan en werd daardoor nog meer het doelwit van hun pesterijen. 

Iets om naar uit te kijken

Pas toen ik 14 was kwam ik in aanraking met de vakanties die Het Vergeten Kind organiseert. Eindelijk had ik ook iets om naar uit te kijken in de zomervakantie. Het gaf me in de weken dat ik niets te doen had een soort houvast en maakte de zomer dragelijker. De vakanties zorgden ervoor dat ik aan het begin van het schooljaar óók kon vertellen dat ik iets leuks had gedaan. 

Bovendien voelde ik me er meteen thuis bij de vakanties en merkte ik dat iedereen zichzelf mag zijn daar. Alle kinderen zijn gelijk. Daardoor werd ik minder onzeker en lukte het me zelfs om nieuwe vrienden te maken. Het hielp me echt. Dat gun ik ieder kind die in een soortgelijke situatie zit! 

Geef jij kinderen als DALYSHIA een Onvergetelijke Zomer(box)?

Doe mee en doneer

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

Een TOFFE zomer

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke