De zomer van Alyshia

“Ik praat liever niet over wat er vroeger bij mij thuis gebeurde”

De zomer is voor veel kinderen in Nederland een zorgeloze periode. Lekker veel vrije tijd en leuke dingen doen met vriendjes of het gezin. Maar voor honderdduizend kinderen is de zomer helemaal geen zorgeloze tijd. Zij groeien op in een moeilijke thuissituatie, of kunnen zelfs niet meer thuis wonen. Voor deze kinderen is de zomer vaak een lange, lastige periode. Zo ook voor de veertienjarige Alyshia.

Alyshia.pngAlyshia heeft op jonge leeftijd al veel geweld thuis meegemaakt. De ex van haar moeder was snel geïrriteerd en dat moest haar moeder verduren. Het werd erger met de jaren en haar moeder begon zelfs voor haar leven te vrezen. Ze besloot samen met Alyshia te vluchten naar een vrouwenopvang en vanuit daar, met hulp, een ander huis en nieuw bestaan met Alyshia op te bouwen. Alyshia’s biologische vader is vanaf haar geboorte niet meer in beeld.

Nog altijd spanning in huis
Ondanks het contact- en straatverbod zijn Alyshia en haar moeder nog altijd bang dat hij ineens voor hun neus staat. Een onbezorgd dagje erop uit zit er dan ook niet in. Ook Alyshia voelt de spanning, de dingen die hij haar moeder aandeed zijn nog altijd op haar netvlies gebrand. Soms droomt ze erover dat hij ineens heel boos voor hun neus staat. “Onze voor- en achterdeur hebben allemaal extra sloten… Ik mag ook nooit alleen naar school lopen” 

Anders dan anderen
Op school weten vriendinnen van Alyshia niet dat ze in een onveilige thuissituatie opgroeide en zelfs gevlucht is met haar moeder. Liever praat ze er niet over, omdat het haar nare herinneringen doet herbeleven. “Op school voel ik me eigenlijk nooit helemaal mezelf, omdat ik met niemand kan praten over vroeger en de spanningen die ik voel…”


Draag je bij aan de Onvergetelijke Zomer(box)?

Zomerbox24 150pxVoor vergeten kinderen als Alyshia is een vakantie of dagje weg in de zomer niet vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen is het zo belangrijk om iets te hebben om naar uit te kijken of weer even onbezorgd kind te kunnen zijn. Positieve momenten dragen bij aan hun welzijn en veerkracht. Deze zomer willen we 10.000 kinderen een onvergetelijke zomerervaring geven, zoals een uitstapje, een vakantie of een box vol verrassingen

Je geeft al een Onvergetelijke Zomerbox voor € 15,-. Doe je mee?

Doneer een Zomerbox

Een TOFFE zomer

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke

Doneer als bedrijf

Draag met je bedrijf bij aan een onvergetelijke zomerervaring

Doneer nu