Chocolasagne: het favoriete kerstrecept van vrijwilliger Vera en haar pleegzusje Latisha

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig voor 10 tot 12 personen?

  • 2 pakken Oreo-koekjes
  • 150 g boter
  • 250 g MonChou
  • 2 el melk
  • 250 ml kant-en-klare slagroom (beker in de koeling van de supermarkt)
  • 1 pakje kloppudding chocolade (Dr. Oetker)
  • Chocoladesnippers/hagelslag of
  • vlokken voor de garnering
  • Keukenmachine of deegroller
  • 10 à 12 glazen of bakjes of 1 grote glazen ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Verkruimel de Oreo-koekjes in een keukenmachine of rol met een deegroller over de nog gesloten verpakking. 
  2. Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur. 
  3. Zet het vuur uit als de boter is gesmolten en roer de Oreo-kruimels er doorheen.
  4. Zet 10 tot 12 glazen of bakjes klaar en verdeel de Oreo-bodem over de bakjes (of gebruik een grote glazen ovenschaal). 
  5. Laat de bodem 5 minuten opstijven in de koelkast. 
  6. Meng de MonChou, de melk en de helft van de slagroom in een kom met een mixer tot een zachte mousse. 
  7. Haal de glaasjes of schaal uit de koelkast en verdeel het witte mengsel over de Oreo-bodems.
  8. Bereid de chocoladepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep een laagje op het MonChou-mengsel in de glaasjes. 
  9. Voeg als laatste een laag slagroom toe en garneer de lasagne met fruit en chocoladesnippers.

kerst doneren

Vrijwilliger worden

bij Het Vergeten Kind?

Meld je aan

EEn FIJNE
kerst

Deze activiteiten maakt jouw donatie mogelijk 

Lees welke