Chocolasagne: het favoriete kerstrecept van vrijwilliger Vera en haar pleegzusje Latisha
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig voor 10 tot 12 personen?
- 2 pakken Oreo-koekjes
- 150 g boter
- 250 g MonChou
- 2 el melk
- 250 ml kant-en-klare slagroom (beker in de koeling van de supermarkt)
- 1 pakje kloppudding chocolade (Dr. Oetker)
- Chocoladesnippers/hagelslag of
- vlokken voor de garnering
- Keukenmachine of deegroller
- 10 à 12 glazen of bakjes of 1 grote glazen ovenschaal
Hoe maak je het?
- Verkruimel de Oreo-koekjes in een keukenmachine of rol met een deegroller over de nog gesloten verpakking.
- Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
- Zet het vuur uit als de boter is gesmolten en roer de Oreo-kruimels er doorheen.
- Zet 10 tot 12 glazen of bakjes klaar en verdeel de Oreo-bodem over de bakjes (of gebruik een grote glazen ovenschaal).
- Laat de bodem 5 minuten opstijven in de koelkast.
- Meng de MonChou, de melk en de helft van de slagroom in een kom met een mixer tot een zachte mousse.
- Haal de glaasjes of schaal uit de koelkast en verdeel het witte mengsel over de Oreo-bodems.
- Bereid de chocoladepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep een laagje op het MonChou-mengsel in de glaasjes.
- Voeg als laatste een laag slagroom toe en garneer de lasagne met fruit en chocoladesnippers.