De decembermaand staat voor gezellig samenzijn met familie en cadeautjes onder de boom. Voor duizenden kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie of zelfs niet meer thuis wonen is dat geluk ver te zoeken. Kerstmis wordt zelden vrolijk en feest is het nooit.

Ze voelen zich eenzamer dan ooit. Of de decembermaand brengt pijnlijke herinneringen bij ze naar boven. Omdat Kerstmis bij hen geen feestje was. Geen gezellige tijd met familie. En van lekker eten en cadeautjes was al helemaal geen sprake .

We kunnen de problemen van vergeten kinderen niet altijd voorkomen of direct oplossen. We werken aan langetermijnoplossingen, maar we zorgen ook voor fijne momenten waarin deze kinderen weer even onbezorgd kind kunnen zijn. Positieve momenten met het gezin of de omgeving dragen bij aan hun welzijn en veerkracht. 

Met deze kerstactie hopen we veel vergeten kinderen een Onvergetelijke Kerst(box) te bezorgen!

De Kerstbox staat symbool voor alle activiteiten die Het Vergeten Kind in de kerstvakantie organiseert voor kwetsbare kinderen. Dagjes uit naar o.a. de Efteling, Walibi en Toverland. Via gemeenten delen we verrassingsboxen uit, boordevol spelletjes, knutsel- en bakspullen. En daarnaast staan er ook weekenden op het programma, waarbij kinderen van vrijdagavond tot zondag een onbezorgde tijd bij Heppie hebben.

Deze kerstvakantie willen we ten minste 5.500 kinderen een onvergetelijke kerst bezorgen!

Bezorg vergeten kinderen een Onvergetelijke Kerst(box)