lees hier het Verhaal van 7-jarige Nina en 6-jarige anna

De zusjes Nina en Anna hebben al veel meegemaakt. Hun gezin had veel problemen en thuis was het onveilig. Inmiddels zijn hun ouders uit elkaar en is hun moeder helaas ernstig ziek. Nina woont bij opa en oma en Anna woont bij pleegouders. Nina en Anna hebben veel meegemaakt voordat ze uit huis werden  geplaatst. De zusjes zijn dikke vriendinnen, maar kunnen helaas nu niet samen opgroeien. Bij hun ouders waren weinig financiële middelen. Er is weinig contact met hun moeder, omdat zij het moeilijk vindt om afspraken na te komen. De kinderen zijn al regelmatig teleurgesteld.

Nina loopt sociaal achter, ze vindt het moeilijk om aansluiting te vinden op school. Ook Anna heeft een emotionele achterstand. In haar gedrag is ze jonger dan haar leeftijdsgenootjes. Daardoor vindt ze moeilijk aansluiting. 

Bij Heppie kunnen de zusjes zichzelf zijn en krijgen ze de aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ook zijn ze hier niet anders dan andere kinderen, waardoor vriendjes maken makkelijker gaat. Bij Heppie kunnen ze echt even op adem komen. 

 

                                                                                                  Terug