Verhalen van kinderen

Soms is het goed om de verhalen te lezen van de 'vergeten' kinderen waar Het Vergeten Kind zich voor inzet. We bedoelen met ‘vergeten’ niet dat hun ouders ze vergeten zijn of dat hulpverleners zich hun lot niet aantrekken. We bedoelen wél dat deze kinderen zich vergeten voelen. Omdat hun belang niet centraal staat. Omdat hun moeilijke gedrag niet begrepen wordt als een schreeuw om positieve aandacht. Omdat ze niet mee kunnen doen en anders zijn. Omdat ze zich afgewezen en niet gehoord en gezien voelen. Omdat ze telkens opnieuw moeten doorverhuizen naar een andere zorginstelling of leefgroep. Ze hebben op jonge leeftijd al teveel meegemaakt. 

Hieronder lees je een aantal aangrijpende verhalen van kwetsbare kinderen, maar ook wat één van onze succesvolle programma's, de 'Heppie Vakanties & Weekenden,' voor hun heeft betekent. Want juist een Heppie Vakantie brengt dat lichtpuntje waar ze zo naar verlangen...    
 

                                                                                                      Terug

Ellie (10 jr) woont in een pleeggezin

Ellie woont sinds een jaar in een pleeggezin. Haar biologische vader is terminaal ziek en haar moeder is al 9 jaar niet meer in beeld.

Lees meer

Mira (8 jr) woont niet meer thuis

Bij Mira thuis ging het helemaal mis. Haar vader is niet meer in beeld en haar moeder heeft veel psychische problemen.

Lees meer

Aliyah (7 jr) heeft gescheiden ouders

De ouders van Aliyah zijn sinds een jaar gescheiden. Haar moeder staat er alleen voor in de zorg voor haar en haar broertje.

Lees meer

Reina (13 jr) maakte huiselijk geweld mee

Reina heeft geen makkelijke jeugd. In het verleden was er sprake van huiselijk geweld en recent is haar vader overleden.

Lees meer

Ben (7 jr) was sterk verwaarloosd

Ben woont al sinds hij 10 maanden was in een pleeggezin. In de eerste jaren van zijn leven is hij sterk verwaarloosd.

Lees meer

Nina (7 jr) en Anna (6 jr) voelden zich onveilig

De zusjes Nina en Anna hebben al veel meegemaakt. Hun gezin had veel problemen en thuis was het onveilig.

Lees meer