Geld inzamelen voor goed doel: tips

Help mee en kom in actie!

Wil jij je inzetten voor een goed doel, maar weet je niet precies hoe? Dan hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Voor Het Vergeten Kind kun je namelijk eenvoudig je eigen actie opzetten.

Actie om geld in te zamelen voor een goed doel

Het Vergeten Kind geeft jou de mogelijkheid om een eigen initiatief te bedenken. Via ons actieplatform kun jij een actie of project steunen of zelf gemakkelijk een eigen actie starten om zo geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Dit kan variëren van lege flessen inzamelen tot een benefietconcert. Met de opbrengst zorg je ervoor dat kwetsbare kinderen weer kunnen werken aan een mooie toekomst.

Actieplatform

Een andere mogelijkheid is om te collecteren voor Het Vergeten Kind. Dit kan eenvoudig via onze online collectebus. Maak je eigen collectebus aan, geef aan waarom jij voor Het Vergeten Kind kiest en nodig je vrienden uit om te doneren. Of start je eigen Facebook inzamelingsactie op je verjaardag. Iedere donatie - klein of groot - is waardevol voor ons. 

Online collectebus

Geld inzamelen voor goed doel: ideeën

Wanneer je zelf geld wil inzamelen voor de kwetsbare kinderen in Nederland, dan kun je natuurlijk creatieve ideeën bedenken. Wij helpen je vast met een aantal voorbeelden van tips om geld in te zamelen voor een goed doel. 

Organiseer een sponsorloop

Je bent er misschien wel bekend mee: de sponsorloop. Kies een bepaalde afstand uit en vrienden/familie kunnen geld doneren, bijvoorbeeld per gelopen rondje. Dit is een gemakkelijke en sportieve manier om geld in te zamelen voor een goed doel. 

Verkoop van loten

Of kies ervoor om een eigen loterij te organiseren. De opbrengst van de loten kun je vervolgens doneren aan een goed doel. Vaak willen bedrijven en organisaties wel helpen bij het beschikbaar stellen van prijzen. 

Veiling van spullen

Organiseer bijvoorbeeld een (online) veiling waarbij de opbrengst van de verkochte spullen naar een goed doel gaat. Het is natuurlijk wel belangrijk om genoeg animo te hebben, zowel van mensen die spullen beschikbaar stellen als potentiële bieders. 

Klusjes doen in ruil voor een donatie

Een populaire tip om geld in te zamelen voor een goed doel is het het doen van klusjes. Je kunt dan denken aan de auto wassen, het gras maaien of lege flessen wegbrengen. Ga samen met je vrienden de buren, familie en kennissen bij langs.

Veelgestelde vragen over geld inzamelen voor goed doel

Wat zijn tips om geld in te zamelen voor een goed doel?

Je kunt via een online actieplatform geld doneren. Dit kun je bijvoorbeeld ophalen via een sponsorloop, veiling van spullen of loterij. 

Hoe doneer ik aan Het Vergeten Kind?

Doneren kan op verschillende manieren, voor particulieren, organisaties en scholen. Het kan simpelweg via een donatie, een eigen opgezette actie of een Facebook inzamelingsactie

Wat is het doel van Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind focust zich op de kwetsbare kinderen in Nederland, die problemen ondervinden in hun thuissituatie. Wij proberen deze kinderen te helpen door kinderprogramma's te organiseren en beleidsmakers aan te jagen om de zorg voor kinderen te verbeteren.