start een inzamelingsactie op facebook

Jarig? Dat betekent slingers, taart en visite met cadeaus. Toch? Helaas is een verjaardagsfeestje niet voor iedereen vanzelfsprekend. Feestvreugde komt niet in elk huishouden voor, om tal van redenen. Er zijn op kinderfeestjes zelfs niet altijd familie, vrienden of zelfs ouders die de kaarsjes mee uitblazen. Want er zijn in Nederland nog teveel kinderen die hun verjaardag helemaal niet als feestelijk ervaren.

Start jouw inzamelingsactie voor Het Vergeten Kind

Zo start je een inzamelingsactie op Facebook:

  1. Ga naar de fundraise-pagina van Het Vergeten Kind op Facebook. 
  2. Klik op de knop 'Geld inzamelen'.
  3. Er wordt een pagina geopend, waar je zelf de teksten, de banner boven jouw actie en het streefbedrag kunt aanpassen. Wees creatief en maak er wat leuks van. Tevreden? Klik op de blauwe knop 'Maken'.
  4. Hiermee wordt je actie aangemaakt.  Nu kan je aan de slag! Vraag bijvoorbeeld jouw Facebook-vrienden om te doneren of om jouw actie te delen op hun pagina. Via PayPal of creditcard doen zij een donatie, deze betaling wordt automatisch naar Het Vergeten Kind doorgestuurd. Facebook maakt 100% van de opbrengst naar ons over.

Waarom een FB inzamelingsactie voor Het Vergeten Kind?

Er zijn 100.000 kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn. Kwetsbare kinderen, die opgroeien in gezinnen met meervoudig problematiek. Bij de helft van hen gaat het zelfs zó mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen... 

Bram (6 jaar) woont sinds dit jaar op een crisisgroep voor kleine kinderen. Zijn moeder zwierf als alcoholverslaafde vaak op straat. Zijn vader was agressief en kon de zorg niet aan. Op een nacht ging het gruwelijk mis: vader heeft Bram van het balkon laten vallen…
De botbreuken van Bram zijn inmiddels genezen. Maar het trauma dat hij heeft opgelopen nog lang niet. Bram begrijpt niet waar zijn moeder is en waarom hij haar nooit meer ziet. Hij mist haar heel erg. Op de crisisgroep is Bram teruggetrokken en angstig, vooral harde geluiden vindt hij doodeng. ‘s Nachts plast hij nog in zijn bed en wordt hij vaak huilend wakker, roepend om zijn moeder. Hij verdient het zó om positieve herinneringen te maken en vanuit een liefdevolle, veilige plek aan een kansrijke toekomst te kunnen bouwen. 

KOM IN ACTIE!

Kinderen zoals Bram hebben onze hulp dringend nodig! Het Vergeten Kind knokt er dagelijks om hun situatie te veranderen, met diverse activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Om ze te zien opbloeien. En stralen. Om ze weer kind te laten zijn.

Al deze kwetsbare kinderen in Nederland verdienen het om gezien, gehoord en geliefd te worden. Zelfs de kleinste donatie maakt het verschil. Help je mee? ❤️
 

Andere manieren van helpen

Naast het starten van een inzamelingsactie op Facebook, kun je ook op andere manieren helpen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een donatie doen via de donatiepagina van Het Vergeten Kind. Ook kun je als organisatie een zakelijke donatie te doen. Je kunt ook geld inzamelen in de vorm van een doe-actie voor Het Vergeten Kind. Ga bijvoorbeeld taarten bakken, geef een benefietconcert of verzamel lege flessen. Bekijk voor inspiratie eens het actieplatform. Hoe je ook helpt, we zijn je ontzettend dankbaar voor de hulp. Alleen samen kunnen een een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected], of bel ons op 085 0653450. 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger