Yes-R feest met kinderen tijdens event Heroes & Champions

01 oktober 2018

Op 29 en 30 september 2018 was de 4e editie van Heroes & Champions. Een groots tweedaags sportevenement georganiseerd door Stichting Het Vergeten Kind, waar naast het sporten de feestavond met bijzondere optredens een van de hoogtepunten was voor de kinderen. Op zaterdagavond was Yes-R te gast en bouwde hij een feestje met de kids.

Heroes & Champions feesten met Yes-R

Het evenement is speciaal voor kinderen van 12 t/m 16 jaar die niet de kans krijgen om kind te zijn vanwege zorgen, problemen en traumatische gebeurtenissen thuis. Het evenement Heroes & Champions haalt de kinderen even uit hun moeilijke thuissituatie en laat ze kennismaken met verschillende vormen van sport, spel en geeft ze de ruimte om lekker onbezorgd te genieten en plezier te maken.

Sport, spel en feest

Beide dagen stonden in het teken van sport en spel. De kinderen daagden zichzelf uit op de Challenge Run waar ze het hoogteparcours en de klimtoren op klommen, gingen boogschieten en kanovaren. Maar ook voetballen, hiphoppen en een vuurtje maken waren onderdeel van het uitgebreide programma. Zo waren de kinderen lekker actief bezig en leerden ze samenwerken en met elkaar oplossingen bedenken. 

BBQ, DJ en...Yes-R!

De eerste dag eindigde met een heerlijke BBQ en een spetterend feest waar ze konden dansen op de muziek van DJ D-Rashid en werden verrast door optredens van o.a. Yes-R. De kinderen dansten, sprongen en zongen uit volle borst mee op hits zoals Rampeneren en Uit elkaar. Yes-R zong een duet met een van de kinderen, danste met ze op het podium en liet de hele zaal uit hun bol gaan.

Yes-R: "Ik vond het fantastisch met al die kids! Het was echt een feestje."

Heroes & Champions 2018 feest

Zorgen maken plaats voor een glimlach

Het Vergeten Kind zet zich in voor een positieve omgeving voor kwetsbare kinderen. Waar het veilig is, waar warmte en positieve aandacht is. Waar ze samen (leren) spelen en vrienden maken, zodat het zelfvertrouwen groeit. Waar zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor succesmomenten en een glimlach. Zoals bij Heroes & Champions waar de kinderen zich onbezorgd kunnen uitleven, sporten en van de buitenlucht genieten. Zoals elk kind verdient.

Larissa (14): "Het is net één grote familie. Omdat iedereen in een soortgelijke situatie zit, voelen we elkaar goed aan en kun je goed met anderen praten". "Hier mag je je uiten", vult Thierry (13) aan.

Heroes & Champions 2018 groepsfoto

Meer over DE activiteiten van Het Vergeten Kind

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner