De Week van Het Vergeten Kind 2018 gaat bijna van start...

22 januari 2018

Van 29 januari tot en met 4 februari vindt de Week van Het Vergeten Kind 2018 plaats.  Tijdens deze Week staat steeds een specifiek thema centraal rondom kwetsbare kinderen. Al maandenlang wordt er binnen de organisatie ontzettend hard gewerkt om deze week te realiseren. De Week van Het Vergeten Kind bestaat sinds 2014.
 

Wat houdt de Week van Het Vergeten Kind in?

petitie overhandigingEen week lang vraagt Het Vergeten Kind aandacht voor kwetsbare kinderen door het hele land, om zo een urgent probleem of een belangrijk onderwerp op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen. Zo hebben we de afgelopen jaren campagne gevoerd voor betere leefomstandigheden van kinderen in opvanglocaties, pleegouders geworven en gestreden voor eigen rechten van kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang. We geven deze kinderen een stem en laten ze zelf ook hun verhaal vertellen.  Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten.  

Korte terugblik 

Tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2017 draaide alles om het verbeteren van de situatie van 7.000 kinderen die opgroeien in de maatschappelijke opvang en de vrouwenopvang. Er werd een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen zodat deze kwetsbare kinderen direct deskundige begeleiding krijgen. De petitie met 63.838 handtekeningen is overhandigd aan de staatssecretaris. Blik met ons mee terug naar de Week van Het Vergeten Kind 2017:

 

Wat gaat er dit jaar gebeuren?

Wat er dit jaar allemaal gaat gebeuren is nog even een verrassing. Wel verklappen we alvast het thema: 'Het belang van kleine gebaren van echte aandacht'. Houd onze website en social media kanalen in de gaten! Het aftellen is begonnen… Wil je meer informatie over de Week van Het Vergeten Kind, klik dan op de button hieronder:

Week van Het Vergeten Kind

 

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner