Zangeres Numidia nieuwe ambassadeur Het Vergeten Kind 

02 februari 2024

Numidia HHA 2024

“Ik wil kinderen laten zien hoe sterk ze zijn!”

Tijdens de Hartenhuis Awards in TivoliVredenburg kondigde Het Vergeten Kind met trots aan dat zangeres Numidia officieel is toegetreden als hun nieuwe ambassadeur. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens een hartverwarmend gesprek tussen Numidia en haar voormalige hulpverlener Susanne, waarbij ze samen het belang van aandacht voor kinderen in de jeugdzorg onderstreepten.

Numidia's jeugdzorgverleden van vijf jaar was allesbehalve gemakkelijk. Opgegroeid in een huishouden getekend door ruzies, belandde ze uiteindelijk in verschillende jeugdzorginstellingen. Zingen werd haar redding, een uitlaatklep om te ontsnappen aan de harde realiteit. Als nieuwe ambassadeur van Het Vergeten Kind deelt Numidia nu haar indrukwekkende verhaal om kinderen in vergelijkbare situaties te inspireren. 

“Ik wil kinderen laten zien hoe sterk ze zijn en hen hoop geven met mijn verhaal. Ze de kracht geven die ze nodig hebben om weer een beetje positief naar de toekomst te kijken", vertelt Numidia. Samen met de andere ambassadeurs, waaronder Natasja Froger, Jamai Loman, Jörgen Raymann, Angela Schijf en Juvat Westendorp zet ze zich in voor een verbetering van de jeugdzorg. 

Van protocollen naar behoeften

Na het gebrek aan aandacht dat Numidia thuis heeft ervaren, kwam het niet gezien en gehoord worden in de jeugdzorg er nog eens bovenop. "Alles draaide om protocollen, hokjes denken, diagnoses en het aanpakken van deze diagnoses," benadrukt ze. Een pijnlijk voorbeeld is hoe een hulpverlener reageerde op Numidia haar woedeaanvallen. Er werd niet goed gezien dat er verdriet en eenzaamheid onder zat. Ze werd vooral aangesproken op haar gedrag en ervaarde geen begrip en steun. Terwijl Numidia juist behoefte had aan iemand die naast haar stond.
 

Te midden van deze ellende, vond ze haar lichtpunt in hulpverlener Susanne Bidlot, die als jeugdbeschermer Numidia op haar zeventiende onder haar hoede kreeg. "Numidia is een superleuke meid, heel enthousiast en uitbundig. Op dat vlak lijken we heel erg op elkaar", deelt Susanne over hun eerste ontmoeting. De klik tussen hen was meteen voelbaar. "Numidia was al wat ouder toen ze bij mij in beeld kwam. Ik vond het belangrijk om te kijken wat ze nodig had," voegt Susanne toe.

Suzanne en Numidia HHA 2024

Onvoorwaardelijkheid

Numidia's diepe verlangen om te zingen werd door Susanne erkend en ondersteund. "Ze betrok me bij elke beslissing en motiveerde me positief, met aanmoedigingen zoals 'kom op Numidia, ik geloof in jou, jij kan dit wel'," vertelt Numidia dankbaar. Susanne's steun ging verder dan woorden; ze bleef dichtbij. Susanne liet bureaucratie niet in de weg staan, en regelde op verzoek van Numidia een overplaatsing van het zuiden naar midden Nederland. "Susanne was er onvoorwaardelijk voor mij. Door haar voelde ik me serieus genomen. Niet zielig, maar daadkrachtig liet ze me voelen," benadrukt Numidia.

"We zijn trots dat Numidia zich aansluit bij Het Vergeten Kind. Haar persoonlijke verhaal en ongekende doorzettingsvermogen inspireren talloze kinderen. Numidia’s aanwezigheid bij de Hartenhuis Awards is slechts de aftrap van de mooie dingen die we samen kunnen bereiken voor vergeten kinderen" - Margot Ende- van den Broek (directeur Het Vergeten Kind).

De Hartenhuis Awards

De aankondiging van Numidia als nieuwe ambassadeur en het ontroerende gesprek met Susanne waren een van de onbetwiste hoogtepunten tijdens de Hartenhuis Awards. De Hartenhuis Awards van Stichting het Vergeten Kind staan in het teken van de meest

aandachtsvolle hulpverlener. Kinderen in de jeugdzorg moeten gezien en gehoord worden. Helaas laat de praktijk iets anders zien. De stichting hoopt dat de prijzen andere hulpverleners inspireren om met aandachtsvolle zorg aan de slag te gaan.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

steunen als bedrijf

Word partner