Programma Week van het vergeten kind 2023

Maandag 30 januari
TALKSHOW  EN MINI SYMPOSIUM
We trappen de Week van Het Vergeten Kind symbolisch af bij de WesterUnie in Amsterdam. Beleidsmakers en ambassadeurs vormen een groot, veilig vangnet waar jongeren invallen. Hierop volgend start een inhoudelijke bijeenkomst over de veranderdoelstellingen in ons manifest. The Unforgettables, leden van onze jongerenraad, vertellen hun verhaal.  Ambassadeur Jamai gaat vervolgens in gesprek met (landelijke) beleidsmakers. We sluiten deze dag af met het  lied van Moraya over haar ervaringen met volwassen worden in de jeugdzorg.
Voor wie?  landelijke beleidsmakers (VNG, brancheorganisaties, ministerie) plus wethouders van de J42 (42 jeugdzorgregio’s). 

Dinsdag 31 januari t/m donderdag 2 februari 
TOUR LANGS GEMEENTEN
We gaan met Unforgettables, Margot Ende en enkele van onze ambassadeurs naar verschillende gemeenten om te horen hoe zij de overgang naar volwassenheid hebben geregeld voor jongeren die met jeugdzorg te maken hebben. Zij gaan in gesprek met de wethouder en beleidsmedewerker en eventueel een zorgaanbieder uit de regio of een lokaal initiatief rondom bestaanszekerheid of toekomstgericht werken voor jongeren met jeugdzorg.   
Te bezoeken gemeenten: Zwolle, Arnhem, Dijk en Waard en Oss

Vrijdag 3 februari
UITREIKING HARTENHUIS AWARDS
De Week wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Hartenhuis Awards 2023 in de Fabrique in Utrecht. De awards worden uitgereikt aan drie verschillende hulpverleners: de meest inspirerende jeugdbeschermer, gezinshuisouder en groepsbegeleider. Deze hulpverleners zetten zich in voor een goede overgang naar volwassenheid en laten jongeren als ze 18 jaar worden niet zomaar los. Zij geven het goede voorbeeld aan de sector. 

Help ons strijden voor betere jeugdzorg

Word donateur

18 worden en er plots alleen voor staan

Unforgettables Kenley, Destiny, Mika en Romee weten hoe dat voelt.

Lees hun verhalen