SYMPOSIUM ‘GESLOTEN JEUGDZORG: OP ZOEK NAAR HET ALTERNATIEF’

Op 18 november ging de documentaire JASON in première tijdens het IDFA 2021. We zien dat zijn periode in de gesloten jeugdzorg zeer traumatisch is geweest. In 2020 zaten er 1.814 kinderen voor korte of langere tijd in de gesloten jeugdzorg. Wij vinden de situatie voor deze kinderen onacceptabel.

Daarom gaan wij op zoek naar alternatieven voor gesloten jeugdzorg. Wat moet er veranderen om te zorgen dat er aan de honderden kinderen die in deze situatie terecht komen, betere en meer passende hulp wordt geboden? Die vraag staat centraal tijdens het symposium waar we jou graag voor uitnodigen. 

Klik hier om je aan te melden

Voor wie is dit symposium?

Als je in je werk met jeugdhulpverlening te maken hebt en mee wilt denken over een alternatief voor JeugdzorgPlus, dan ben je welkom om je aan te melden. We hopen onder andere jeugdzorgprofessionals, bestuurders, kinderrechters, advocaten, wethouders en beleidsmakers te verwelkomen.

Wat gaan we doen?

Je krijgt de mogelijkheid om aan diverse kennis- en inspiratiesessies mee te doen. Je kunt kennismaken met verschillende goede voorbeelden uit de praktijk. De hele dag zijn er ervaringsdeskundigen van ExpEx betrokken bij het programma. Tijdens het symposium krijg jij ook de belangrijke taak om mee te denken over alternatieven voor de JeugdzorgPlus en hoe deze verandering te realiseren. 

Hoe laat en waar

  • Datum: vrijdag 28 januari 2022
  • Tijd: van 9.30 tot 14.00 uur
  • Locatie: het symposium vindt online plaats

Aanmelden

Deelname aan het online symposium is gratis. 

Klik hier om je aan te melden