Werken voor een goed doel

Een bijdrage leveren aan een mooiere en betere maatschappij, willen we dat niet allemaal? Werken voor een goed doel zorgt ervoor dat jij tijdens je werk écht een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Daarnaast kent het nog veel meer voordelen!

Commerciële werkomgeving vs. werken bij een goed doel

Werken in de commerciële wereld betekent (waarschijnlijk) aantrekkelijke bonussen, misschien wel een laptop van de zaak, een mooi salaris en allerlei andere (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Ontzettend aantrekkelijk en al deze factoren kunnen aardig motiverend werken. Alleen kan voor sommige mensen de nut van het werk soms wat ontbreken. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Is het wel zinvol? Sommige mensen komen op een gegeven moment op een punt waar ze zich deze dingen afvragen. 

Heb jij momenteel dit punt bereikt? Vraag je je de zin af van het werk dat je doet? Misschien is het tijd om het roer om te gooien. Ontdek wat jij écht belangrijk vindt. Wil je je bijvoorbeeld graag inzetten voor het milieu, of wil je inzetten voor mensenrechten? Werken voor een goed doel kan bijvoorbeeld ook in de kunst- en cultuursector, gezondheidssector, onderwijssector en nog veel meer. 

Waarom werken voor een goed doel?

Werken bij een goed doel zorgt ervoor dat je zinvol werk verricht. Door jouw werkzaamheden help jij om de wereld een stukje beter en mooier te maken. Het werken voor een goed doel kent nog veel meer voordelen. Jouw bijdrage aan een betere wereld zorgt namelijk voor een gevoel van voldoening. Het is zinvol en heeft nut. Jij verricht werkzaamheden die ertoe doen.

Misschien werk je bij een goed doel omdat je een persoonlijke connectie met de doelstellingen hebt. Misschien heb je geen persoonlijke connectie met de doelstellingen, maar zou je desondanks wél graag een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen. Wat jouw reden ook is, goede doelen hebben jou nodig. Hierdoor ben jij van toegevoegde waarde.

Bij een goed doel werken mensen die allemaal een bijdrage willen leveren aan een mooiere wereld. Door je aan te sluiten bij het team, ontmoet jij allemaal mensen met dezelfde mindset. Daarnaast zorgt het werken bij een goed doel ervoor dat jouw blik op de wereld verandert. 

De voordelen van werken bij een goed doel op een rijtje

Kortom, het werken voor een goed doel kent veel voordelen. We vatten de voordelen kort voor je samen: 

  • Organisaties hebben je nodig waardoor jij echt van toegevoegde waarde bent
  • Het verandert je blik op de wereld
  • Je ontmoet mensen met dezelfde mindset
  • Jouw daadwerkelijke bijdrage aan de maatschappij zorgt voor voldoening
  • Je vergroot je empathisch vermogen

Wil jij jouw kwaliteiten inzetten bij een goed doel en vind jij het belangrijk dat ieder kind kind kan zijn? We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die zich willen inzetten voor de kwetsbare kinderen in ons land. 

Bekijk onze vacaturepagina

Heppie Festival - vrijwilliger

Vrijwilligerswerk voor een goed doel

Wil je geen afscheid nemen van je huidige baan, maar zoek je extra diepgang naast je huidige werkzaamheden? Dan is het doen van vrijwilligerswerk voor een goed doel dé uitkomst. Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor een goed doel. Goede doelen zijn dan ook niet voor niets continu op zoek naar extra vrijwilligers. 

Bij Het Vergeten Kind vormen de vrijwilligers het hart van de stichting. Zij zorgen voor zichtbaarheid, helpen ons bij het uitvoeren van evenementen en activiteiten en ondersteunen ons op kantoor bij dagelijkse werkzaamheden. Samen met onze vrijwilligers willen wij het verschil maken voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Wil jij ook jouw talent, tijd, ervaring en energie inzetten bij Het Vergeten Kind? Meld je dan als vrijwilliger.

Aanmelden als vrijwilliger