de ultieme zomervakantie in twee dagen

Op 17 en 18 augustus vierden honderd tieners tussen de twaalf en achttien jaar oud een tweedaagse minivakantie; Triple F. Triple F staat voor Fun, Food & Festival en wordt speciaal voor kinderen uit opvanglocaties en/of multiprobleem gezinnen georganiseerd door Het Vergeten Kind. Dit was de derde editie van Triple F en net als in 2015 en 2016 een groot succes!

Triple F 2017 2

De tieners hadden de tijd van hun leven en konden zich dit jaar helemaal uitleven op het terrein van Holland Evenementen Groep in Zoelen. Daar is een groot terrein waar meer dan honderd activiteiten gehouden kunnen worden. Tijdens de eerste vakantiedag was het thema Expeditie Robinson en konden de tieners zes Robinson-proeven afleggen. Hierbij kregen ze hulp van twee ervaren Robinsons, namelijk onze ambassadeur Saar Koningsberger en speciale gast Rick Brandsteder.

Triple F 2017 4

Ook onze ambassadeur Jamai Loman en Francis Beukeveld, vriendin van de stichting, hingen aan palen, klommen op klimwanden, waagden zich aan de vrije val en trotseerden samen de WipeOut. Het regende een groot deel van de tijd behoorlijk hard, maar dit maakte de meeste kinderen niets uit. 

Veronique: "Het was super gezellig en leuk, ondanks de regen, en het thema van het feest was zo gaaf!"

Tijd voor Food & Festival

Na het Fun gedeelte was het tijd voor Food en Festival. Tussendoor was er ook ruimte voor rust, ontspanning en mooi maken. De kids konden zich laten masseren door Raymond van Elementaire massage en Anita van Ontspannen Jij. De professionals in Beauty van Beautypartner zorgden ervoor dat de tieners er prachtig uitzagen. En de dames van SchminkTijd Oosterhout brachten nog prachtige patronen met fluorescerende schmink aan op de gezichten van de kids.

Triple F 2017 8

Ook de nagels konden worden voorzien van fluorescerende nagellak en zo waren de tieners helemaal klaar voor het gigantische feest met als thema: Full Moon Party. Opgedoft en wel konden ze op de foto gaan in de Photobooth van Boooth en lekker eten was ook mogelijk dankzij de foodtrucks op het terrein. Jamai opende knallend het feest met een optreden, waar hij natuurlijk ook het lied ‘Ik sta klaar’ zong. Dit lied heeft hij speciaal voor Het Vergeten Kind geschreven. 

Triple F 2017 9

Terwijl de zon onderging, lichtten alle fluorescerende kleuren op. Niet alleen op de wangen van de kinderen, maar ook door het prachtige decor, gemaakt door Roger Beekman van The Finishing Touch. Dit gaf een super cool effect. Toen Jamai de sfeer er goed in had gebracht, zorgde Nina Fi Schmid van Move Forward voor een optreden waarin er moves werden aangeleerd die de rest van de avond gebruikt werden. Vervolgens ging iedereen helemaal los op de beats van DJ Miss Brown.

Triple F 2017 10

Er waren ontroerende optredens van rappende kinderen en een spontaan optreden van Unforgettable Louis die met Jamai een duet zong. De crowd ging helemaal los toen Stepherd & Skinto hun performance gaven. En het werd nog wilder en gekker toen de buckets (emmers) gevuld met limonade, lichtgevende armbandjes en sticks werden uitgedeeld en de vuurshow startte van StageHeat. Dat was spectaculair. Toen we dachten dat de sfeer niet nog beter kon worden, kwam er als finishing touch een bijzonder optreden van Sharon Doorson. 

Triple F 2017 7

"Ik vond alles heel leuk, maar het optreden van Sharon Doorson echt heeeel leuk. En wat heeft ze mooi haar!", was de reactie van een de meiden.

Moe maar voldaan werden de jongeren naar Hotel Van der Valk Tiel gereden waar ze een heerlijk bedje in konden duiken in een prachtige kamer. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze in een hotel sliepen.

"slapen in een hotel stond op mijn bucketlist!", vertelde Thalia. 

"Gaan we ook op de WipeOut?", vroegen veel kinderen tijdens dag 1. En ja, natuurlijk konden zij dit doen.Triple F 2017 11Triple F 2017 13Na een goed ontbijt in het hotel, kwamen we aan bij The Beach Club van Beldert Beach. Hier konden de jongeren wakker worden, chillen, zwemmen, voetballen, beachvolleyballen of zich wagen aan de hoogste freefall waterglijbaan van de Benelux: de Killersurf.

Triple F 2017 15

Na de lunch was het tijd voor de te gekke WipeOut. De regen kon de pret niet drukken, want de kids sprongen alsnog op The Blob, de machtige Sweepers en de Big Red Balls. Daarna was het afdrogen, aankleden, een drankje drinken en met een pakketje met eten voor onderweg in de bus. Want tsja, toen was het heerlijke Triple F afgelopen. De meesten wilden nog langer blijven, anderen waren moe maar voldaan. Ook de begeleiders hebben het leuk gehad en team van Het Vergeten Kind kijkt terug op een prachtig en geslaagd evenement. Wij danken alle sponsoren, vrienden, partners, vrijwilligers, ambassadeurs en in het bijzonder de kinderen die samen met ons Triple F 2017 mogelijk maakten.

was het echt zo gaaf? ja, kijk maar:

WAT KUN JIJ DOEN

Voor heel wat tieners zit een zomervakantie er vaak niet in. Wil jij net als wij een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in Nederland? Word dan donateur want dankzij jouw bijdrage kunnen wij dit realiseren. 

IK WORD DONATEUR

Triple F staat voor Fun, Food & Festival.

Triple F wordt georganiseerd voor kinderen tussen de twaalf en achttien jaar die wonen in opvanglocaties of die opgroeien in multiprobleemgezinnen.

Door teruglopende subsidies kunnen veel opvanglocaties geen uitjes of vakanties organiseren voor de kinderen. En in multiprobleemgezinnen heerst vaak armoede waardoor ook deze kinderen niet gemakkelijk een dagje uit of op vakantie kunnen. Het Vergeten Kind vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland gewoon even kind kunnen zijn en lol en plezier kunnen maken en dat kan tijdens een evenement zoals Triple F.

Help mee

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help je mee?

Doneer nu

Kom in actie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Word vrijwilliger

Inschrijven vrijwilliger